BIST 10.256
DOLAR 32,20
EURO 34,67
ALTIN 2.449,94
HABER /  DÜNYA

Erdoğan'ın uyarısından sonra Alman ordusundan itiraf geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Avrupa'daki aşırı sağ akımların, kıtanın sosyo-politik hayatını esir aldığı uyarısı yapmıştı. Alman ordusundan konuyla ilgili itiraf geldi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, Avrupa'yı aşırı sağ akımlar konusunda uyararak, "Aşırı sağ partiler, Avrupa'nın sosyo-politik hayatını esir alıyor. Avrupa'da yükselen bu tür eğilimler ve politikalar, aynı zamanda Türkiye-AB ilişkilerini de zehirliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu tehdidin, askeri boyutuyla ilgili Alman Genelkurmayı'ndan önemli bir itiraf geldi.

"HATA YAPIYORUZ"

Almanya ordusundaki Neo-Nazi skandallarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Almanya Genelkurmay Başkanı Volker Wieker, 'orduda aşırı sağcılığın göz ardı edildiğini' belirterek, bu konuda hata yapıldığını itiraf etti.

Almanya'da yayın yapan haftalık Der Spiegel dergisine verdiği mülakatta, federal orduda aşırı sağcılığa ilişkin gelişmelerin yıllarca yeterince dikkate alınmadığını hatta göz ardı edildiğini belirten Almanya Genelkurmay Başkanı Volker Wieker, "Askeri İstihbarat Servisi (MAD) tarafından kayda alınan aşırı sağcılık kuşkusu içeren vakalarda yıllardır gerileme gözleniyordu, belki bu yüzden bizim bu konudaki hassasiyetimiz de azaldı" dedi.

Deutsche Welle'nin aktardığına göre ise Wieker, federal ordudaki aşırı sağcı askerlerin 'görmezden gelindiği bir model' oluştuğunu vurguladı.