BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yıldız'dan flaş Arınç ve Gökçek açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasındaki polemikten doğan gerilim hakkında konuştu.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmaya yönelik açıklama yaptı Yıldız, konuya ilişkin "Her aile içinde eşler arasına bile olabilecek üslup farkını çözeriz bugüne kadar çözdüğümüz gibi. Tabi ki Bülent Abi’dir. Bir kısım çıkışları iyi niyetle yapmaya çalışmıştır. Ama son 3 gün içindeki açıklamaların şahsi açıklamalar olduğunun altını çizmek gerekir." dedi.

Habertürk'te canlı yayında açıklama yapan Bakan Yıldız şöyle konuştu:

"BİZİM İÇİN ASIL OLAN AİLE İÇİ MESELEMİZİ ÇÖZMEK..."

Tek bir gaye uğruna bizler uğraşıyoruz. Ülkemizin büyümesi için çalışıyoruz. Burada önemli olan aile içi meselelerimizin bir kısmının kendi içimizde konuşuluyor olmasıdır. Her ikisi de birbirine basın yoluyla cevap verince ister istemez sevenler bir tedirginlik yaşamış olabilirler. Bizim için asıl olan aile içi meselemizi çözmek ve yolumuza devam etmek.

 taner-yildiz.20150324173039.jpg

"EŞLER ARASINDA BİLE OLABİLECEK..."

Sınavdan geçmiş olduk. Belki ufak bir stres testinden geçmiş olduk. Ama ben bunu aştığımızı düşünüyorum. Her aile içinde eşler arasına bile olabilecek üslup farkını çözeriz bugüne kadar çözdüğümüz gibi. Tabi ki Bülent Abi’dir. Bir kısım çıkışları iyi niyetle yapmaya çalışmıştır. Ama son 3 gün içindeki açıklamaların şahsi açıklamalar olduğunun altını çizmek gerekir.

"BEN BİR CHP'Lİ GİBİ..."

Kurumsal bir görüş olmadığını kendisi de ifade etti. Bir kez daha tekrar etmiş olalım. Sayın Cumhurbaşkanımız çok fazla emek verdi. Konumunun farklı olması onu bu davasından uzaklaştırmıyor. Ben bir CHP’li gibi cumhurbaşkanımıza bakamam. 10 Ağustos’tan sonra zihnini beynini bir askıya almadı cumhurbaşkanımız. Tabi ki partilere olan mesafesini tekrar tanımladı. Ama biz onun geçmişini bir kenara bırakamayız.