BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan flaş 'kriz senaryoları' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'da Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılışında kritik açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu "Birileri, şu veya bu kriz senaryoları hesabı içinde olabilir. Birileri değişik spekülasyonlarla Türkiye'de siyasi istikrarı bozacak çalışmalar içinde olabilir. Ama biliniz ki AK Parti kadroları ve hükümetimiz omuz omuza çok güçlü bir geleceğe yürümeye kararlıdır ve 7 Haziran seçimleri yeni bir bereket döneminin başlangıcı olacaktır inşallah" dedi.

DAVUTOĞLU ARINÇ-GÖKÇEK POLEMİĞİNE Mİ VURGU YAPTI?


Davutoğlu'nun bu açıklamasıyla, Nevruz kutlamalarının yapıldığı 21 Mart'ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Erdoğan'ın, İzleme Heyeti'ne ilişkin eleştirilerini 'Doğru bulmadığını' açıklamasının hemen ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Arınç'a ilişkin tweetleriyle başlayan polemiğe vurgu yaptığı düşünüldü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'da Uluslararası Tarım Fuarı açılış töreninde konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Birileri, şu veya bu kriz senaryoları hesabı içinde olabilir. Birileri değişik spekülasyonlarla Türkiye'de siyasi istikrarı bozacak çalışmalar içinde olabilir. Ama biliniz ki AK Parti kadroları ve hükümetimiz omuz omuza çok güçlü bir geleceğe yürümeye kararlıdır ve 7 Haziran seçimleri yeni bir bereket döneminin başlangıcı olacaktır inşallah.

davutoglu.20150324164934.jpgYERLİ TOHUMCULUK

Geçtiğimiz haftalarda TARHİS sistemini kullanıma sunduk bu ilk defa Türkiye'de tarım bakanlığı tarafından geliştirilen bir projedir. 32 milyon parseli belirleyip kimlik numarası verdik. Her bir parselin üretimini takip edebilme imkanı olduğu gibi anlık uyarılar yapabilmek imkanına kavuştuk. Tarım geliştirme projesi ile üreticimizi bilgi ile buluşturduk. Yerli tohumculuğu destekledik tohumluk üretimi 766 bin tona çıkardık. Tarım sigortası uygulamasını hayata geçirdik hayvancılık sektörüne her türlü desteği sağladık. Son 13 yılda toplam 15 milyar destek verdik. Küçükbaş hayvancılığı destekledik bu çalışmalar neticesinde süt üretimi 18,5 tona çıktı. Türkiye şuanda Avrupa'nın en büyük tarım üreticisi. Kırsal kalkınma hamlelerini başlattık. 

DAVUTOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

Bu fuarın ilk andan itibaren bugüne gelmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Konya Ticaret Odası'na teşekkür ediyorum Avrupa'nın en büyük üçüncü tarım fuar alanı. Mobil güneş pilli tarım sulama makinesi ilk defa bu fuarda tanıtılacak.

TARIM PROJELERİ

Türkiye son derece kararlı bir şekilde tarım alandaki projelerine devam edecek gelecekte inşallah dünyada ilk üçte yer alacak. Bu yaz bereketli bir hasad bekliyoruz 7 Haziran'da siyasi bereketin önü açılacak.

"KİMSE FİTNE SOKAMAZ"

Bu kadrolar arasına kimse fitne sokamaz. Yeni hamle dönemi başlayacak hayırlı hasadlar diliyorum Allah bu güzel hasad döneminde güzel ticaretler yapmayı herkese nasip etsin.