BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Bakan Topçu: Onları Kandil'lerine gömeceğiz

Seçim hükümetinde yer alan eski BBP lideri Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, terörle mücadelede PKK'ya net mesajlar verdi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu terörle mücadelenin kararlı süreceğini belirterek, "Arkasındaki bir takım güçlerle birlikte inşallah onları o Kandil'lerine gömeceğiz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Yaptığım ziyaretlerde gördüğüm manzara şudurki milletin tamamı bölücü terörle mücadelede hükümetin ve devletin bu kararlılığını destekliyor" dedi.

Topçu, kendisini Ordu-Giresun Havalimanı'nda karşılayan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, Ordu'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

AK Parti'nin Ordu'da 3. sıra milletvekili adayı Metin Gündoğdu'ya destek isteyen Topçu, Gündoğdu ile yaklaşık 23 senedir mesai arkadaşı olduklarını ve kendisinin hizmetin yanında olacağına inandığını belirtti.

Önümüzdeki genel seçimin ülkenin siyasi istikrarına vesile olmasını temenni eden Topçu, "Bu seçimde, inşallah bu yaşadığımız kargaşaların hepsini tamir edecek, geriye götürecek, sıçramamızı daha yükseklere çıkartacak netice çıkar" diye konuştu

Konuşmasının ardından vatandaşları selamlayan Topçu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Topçu, bir gazetecinin, terörle mücadele konusunda hükümetin kararlılığına ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi: "63. hükümetin terörle mücadeledeki kararlılığını ilk Bakanlar Kurulu toplantısında net şekilde gördüm. Daha sonra Cumhurbaşkanımızla yaptığımız iki görüşme neticesinde de Cumhurbaşkanlığından da bu kararlılığı net bir şekilde gördüm. Bu kararlılık nereden geliyor? Netice devleti yönetenler, milletten tasdik alarak, yetki alarak bu kararlılığa varıyor."

KANDİL'LERİNE GÖMECEĞİZ

Bakanlığı süresince 9 ile ziyaret gerçekleştirdiğini anlatan Topçu, şöyle devam etti: "Yaptığım ziyaretlerde gördüğüm manzara şudurki milletin tamamı bölücü terörle mücadelede hükümetin ve devletin bu kararlılığını destekliyor. İşte bu çerçevede sanıyorum ki bu sefer onlara Çanakkale'de yaşattığımızı, onlara Malazgirt'te yaşattığımızı, onlara Kudüs'te yaşattığımızı, onlara Sakarya'da, Dumlupınar'da, Anafartalar'da yaşattığımızı yaşatacağız. İnşallah arkasındaki bir tamam güçlerle birlikte onları o Kandillerine gömeceğiz, öyle gözüküyor."

Bakan Topçu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı da ziyaret etti.