BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Bakan Koç İzmirde

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere İzmir'e geldi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ege bölgesindeki turizminin uzun yıllardır ''alarm verdiğini'' söyledi. Bakan Koç, açılış ve incelemeler için geldiği İzmir'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege turizminin termal turizm ve kongre turizmi açısından yeni hamlelere ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Son dönemde giderek sıklaştırdığı İzmir ziyaretlerinde, bu ihtiyaçların karşılanması için neler yapabileceklerini görüştüğünü anlatan Bakan Koç, en kısa zamanda yeniden İzmir'e gelip belediye başkanlarıyla nerelerde kongre merkezleri ve oteller yapabilecekleri konusunda bir toplantı yapacağını bildirdi.

Bakan Koç şöyle konuştu:
''Ortak bir çalışmanın içine gireceğiz. Çünkü Ege turizmi çok senelerdir alarm veriyor. Ama bu alarmı artık tehlike çanları olarak mütalaa etmemiz gerekiyor. Egeli olarak, İzmirli olarak bunu müspete çevirecek imkanlara sahibiz.''

Koç, Çeşme termal turizm bölgesi projesinin hayata geçmesi için yürütülen çalışmaların da son aşamaya geldiğini belirterek, en geç bir hafta sonra Çeşme'deki binlerce parça arazinin haklarının Maliye Bakanlığından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na alınacağını ve Temmuz sonu ya da Ağustos ayı başında bu arazilerin yatırımcılara tahsisinin gerçekleştirileceğini bildirdi.

İRAN'IN İZMİR'E CHARTER SEFER YASAĞINI KALDIRMASI
Bakan Koç, bir soru üzerine İran'ın, Türkiye'de turistik bölgelere uyguladığı charter sefer yasağını İzmir için kaldırmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, İran'ın Türkiye turizmi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
İran'dan geçen yıl, 965 bin turistin geldiğini ve bu rakamın bu
yıl 1,5 milyona çıkmasının arzu edildiğini dile getiren Koç, ''Ama ilk
4 aylık rakamlar aşağı yukarı geçen seneye eş değer. Biz bu rakamların
çok daha fazla olmasını istiyoruz. Engeller kalkarsa İran'ın, çok daha
fazla potansiyele sahip olduğunu kabul ediyoruz'' dedi. Koç, yarın İran'a 4 günlük bir program için gideceğini ve turizmcilerle bu konuda görüşmeler yapacaklarını anlatarak, bu ziyarette İranlı yöneticilere İzmir'e uçuş yasağının kaldırılması için teşekkür edeceğini, hem de varsa diğer engellerin kaldırılması için de temaslarda bulunacağını söyledi.

Bakan Koç, bir gazetecinin ''Allianoi ve Efes'le ilgili sorunlar devam ediyor'' şeklinde başlayan sorusunu yarıda keserek, ''Ben hayatımda hiç yapay sorunlarla uğraşmadım. Sizlere de herkese de bu hususta tek bir şey söylüyorum. Daha sonra pişman olacağınız iddialarda bulunmayın. Ve daha sonra sizi pişman edecek insanların arkasından gitmeyin'' dedi.