BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.433,88
HABER /  GÜNCEL

O tek erkek hemşire

Bolu Hemşirelik Bölümünde 32 kız öğrenciyle birlikte okuyan erkek öğrenci mezun oldu.

Abone ol

Bolu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünde 32 kız öğrenciyle birlikte okuyan erkek öğrenci mezun oldu. Bolu Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezinde mezuniyet töreni düzenlendi. Düzenlenen törene 32 kız öğrenciyle birlikte okuyan ve mezun olan Birol Gülaydın da katıldı.

Dört yıldır 32 kız öğrenciyle birlikte okumaktan son derece mutlu olduğunu kaydeden Birol Gülaydın AA muhabirine, ''okula ilk başladığım yıllarda uyum sorunu yaşadım. İkinci sınıfa kadar uyum sorunun devam etti, daha sonra uyum sorunumu aştım. Çok iyi arkadaşlarım oldu. Okuduğum dört yıl boyunca arkadaşlarımla her türlü sorunumu paylaştım. Onlar da hep yanımda oldular ve beni yalnız bırakmadılar'' dedi. Hemşirelik mesleğini çok sevdiğini ifade eden Gülaydın, ''ilk başlarda 'bu mesleğe uyum sağlar mıyım' diye düşünürken ilerleyen yıllarda bu mesleğin tam bana göre olduğunu gördüm. Sağlık konusunda insanlara yardım etmek ve sorunlarına çözüm bulmak çok güzel bir şey. Ben hemşirelik mesleği için doğmuşum'' diye konuştu.
Birol Gülaydın'la birlikte dört yıl boyunca aynı sınıfı paylaşmanın çok güzel olduğunu kaydeden sınıf arkadaşları, ''Birol gerektiğinde bize ağabey, kardeş ve en yakın arkadaş oldu. Ayrıldığımız için üzülüyoruz'' diye konuştular. Düzenlenen törende ''Hemşirelik Andı''nı içen öğrencilere diplomaları verildi. Diplomalarını alan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak sevinç gösterisi yaptılar.