BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Edirnede definecilerin inadı

Edirne'de belediyeye ait bahçede altın aramaya yeniden başlandı.

Abone ol

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin oğlu Hakan Sedefçi ve Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek'in de aralarında bulunduğu defineci grubun belediyeye ait Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesinde başlattıkları define kazısı yeniden başladı. Geçen yıl yapılan kazılarda 17 metre derinliğe inilmiş, zeminde su çıkması ve kış ayının gelmesi ile kazılara ara verilmişti.

Edirne'de, Kazıklı Voyvoda olarak bilinen Eflak Prensi 4. Vlad'a ait olduğu iddia edilen altınların aranmasına yeniden başlandı. Kazı çalışmalarında bir önceki seferde olduğu gibi altın yerine yine su çıktı. Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün bahçesinde olduğu iddia edilen Osmanlı Darphanesi'nde bulunduğu düşünülen Kazıklı Voyvoda'ya ait altınların aranmasına 1 yıl aradan sonra yeniden başlandı. İş makinesiyle kazılan çukur 10 metre derinliğe ulaştığında yine su çıktı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin oğlu Hakan Sedefçi ile Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek'in de aralarında bulunduğu 6 defineci, hazineyi bulmak için ilk kazıya 8 Haziran 2005 tarihinde başlamıştı.