BIST 10.109
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.425,51
HABER /  GÜNCEL

Bergamada görkemli şenlik

Ege'nin incisi, tarihi ve kültürel kert Bergama yeni bir festivale daha hazırlanıyor.

Abone ol

Bergama Kermesi'nin programı için tıklayınız...

Rafet El Roman, Hüsnü Şenlendirici, Onur Akın, Hüseyin Turan, Grup 84"den oluşan ünlüler geçidi Bu yıl 70."si yapılacak olan Uluslararası Bergama Kermesi"nde unutulmaz konserler verecek, tek kişilik gösteri de Sunay Akın, tiyatro"da Uğur Uludağ"un yazıp-yönettiği “27 numara” adlı oyunu ile İzmir Devlet Tiyatrosu"nun sahneye koyacağı Grigory gorin"in yazdığı Filiz Ofluoğlu"nun çevirdiği ve Bülent Arın"ın yönettiği “Bir Efes Masalı” adlı oyunu tarihi mekanda sahne alacak. Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, kermes dolayısıyla bütün Egelileri ve herkesi üç bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Bergama"yı yakından tanımaya davet etti.



Atatürk"ün direktifleriyle 1937 yılından beri aralıksız olarak yapılan ve bu yıl 70."si kutlanacak olan Bergama Uluslararası Kermesi"nin hazırlıkları bütün hızıyla tamamlandı. Kermesin gece etkinlikleri bölümü renkli isimler ile Ege"nin sıcağında unutulmaz konserler için hazırlandı.



Bu yıl 16 – 25 Haziran 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası 70."ci Bergama Kermesi"nin gece etkinlikleri bölümünde ünlü isimlerin vereceği konserler için geri sayım başladı.



16 Haziran 2006 Cuma günü Asklepion Antik Tiyatro"da Bergama Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği korolarının konseri ve Halk Oyunları Topluluğu"nun gösterisi ile başlayacak olan Bergama Kermes Festivali, 17 Haziran 2006 günü Bergama"yı Sevenler Turizm Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu “Türkü Gecesi” ve Zekai Tunca konseri ile müzik severler Asklepion Antik Tiyatro"da buluşacak. Kermesin 3. günü Uğur Uludağ"ın yazıp- yönettiği Doğa Rutkay, Ebru Ayyıldız, Uğur Uludağ, Murat Akkoyunlu, Hakan Bilgin ve Celal Belgil"in oynadığı “27 Numara” adlı tiyatro oyunu sevenleri için sahne alacak. 19 Haziran 2006 Pazartesi günü tek kişilik gösterisi ile Sunay Akın Asklepion Antik Tiyatro"ya konuk olacak. 20 Haziran 2006 Salı günü ise kaliteli müziği ve sesi ile son zamanlarda iyi bir çıkış yakalayan Hüseyin Turan dinleyicilerinin karşısına çıkacak. Kermesin altıcı günü (21 Haziran 2006 Çarşamba) ise sahnelerin parlayan yıldızı Rafet El Roman bir birinden güzel şarkıları ile Aslepion antik Tiyatro"yu inletecek. 22 Haziran 2006 akşamı ise Onur Akın sevenleri ile buluşacak. 23 Haziran 2006 Cuma akşamı ilgili ile dinlenen Grup 84 konserleri ile gençlerle buluşacak. 24 Haziran 2006 Cumartesi içimizden biri Bergamalı Hüsnü Şenlendirici fasıl gecesinde hemşehrileri ile buluşacak. Kermesin son gecesi (25 Haziran 2006 Pazar) İzmir Devlet Tiyatrosu"nun sahneye koyacağı Grigory Gorin"in yazdığı Filiz Ofluoğlu"nun çevirdiği ve Bülent Arın"ın yönettiği “Bir Efes Masalı” adlı oyunu tarihi mekanda sahne alacak.

Kermes festival programı hazırlanırken kültür ağırlıklı olmasına dikkat edildiğinin altını çizen ve bu yıl kermes festivalinin 70."nci yıl anısana 7 günden 10 güne çıkarıldığını belirten Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Kermesimizin programı tamamlandı. Gece ve gündüz etkinlikleri çerçevesinde yine birbirinden güzel sanatçılarımızın konserleri, tiyatro gösterileri ve bölgemizi ilgilendiren konular üzerine paneller düzenlenecek. Biz kermes programını hazırlarken kültür ve sanatın ön plana çıkmasına, ekonomik bir kermes olmasına özen gösteriyoruz” dedi.

Kaynak: www.gunaydinaliaga.com