BIST 10.223
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.439,13
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memurlar zam istedi

KESK Adana Şubesi'ne bağlı memurlar enflasyondan kaynaklanan ücret kaybının kapatılması için zam istedi.

Abone ol

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubesi tarafından düzenlenen eylemde, enflasyondan kaynaklanan ücret kaybının kapatılması için ek zam talebinde bulunuldu.

KESK üyeleri, "Ücret kaybımız giderilsin", "Ücret adaletsizliğine hayır" yazılı dövizlerle İnönü Parkı'nda toplanarak sloganlar attı. Burada basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, hükümeti ve ekonomi politikalarını eleştirerek, "Ekonomi politikaları, bir kriz ve borç ödeme mekanizması haline getirilmiştir. Hükümet, önceki hükümetler gibi, IMF tavsiyeleri doğrultusunda sıkı mali politikalarla yüksek vergiler ve düşük ücretlerle toplumun düşük ve orta gelirli kesimlerini sıkboğaz ederken, sermaye kesimlerine vergi imtiyazları, teşvikler ve kamu kaynaklarının transfer edilmesi politikalarıyla adaletsizliği ve yoksulluğu arttırmaktadır" dedi.

Enflasyondan kaynaklanan ücret kaybının kapatılması için ek zam talebinde bulunduklarını belirten Boğa, talepleri yerine getirilinceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.