BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BAKAN KILIÇ KAHRAMANMARAŞ’TA

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Bugün gençlerimize terörden kurtulmuş bir Türkiye vaat ediyoruz. Bunu yaparken Kahramanmaraş’ta da, Sams...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Bugün gençlerimize terörden kurtulmuş bir Türkiye vaat ediyoruz. Bunu yaparken Kahramanmaraş’ta da, Samsun’da da, Diyarbakır’da da, Hakkari’de de, Yüksekova’da da tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet diyoruz” dedi.
Bakan Kılıç, Kahramanmaraş ziyaretleri kapsamında, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarıyla ortak akıl toplantısında bir araya geldi. Toplantının ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Kılıç, 14 Mayıs itibariyle Türkiye’nin IMF’ye olan borçlarının biteceğini söyledi.
İktidara geldikleri dönemle bugünü kıyaslayan Bakan Kılıç, çok önemli mesafeler alındığını söyledi. Özellikle ulaşım alanında Marmaray projesiyle birlikte Türkiye’nin çok daha önemli bir geçiş güzergahı konumuna geleceğine dikkat çeken Kılıç, şöyle konuştu:
“36 milyar dolar ihracat rakamıyla aldığımız bir Türkiye vardı. Bugün ihracatımız geçen ay sonu itibariyle 155 milyar dolara ulaştı. Merkez Bankası rezervinde 27 milyar doları ve altını olan bir Türkiye vardı, 1 Mayıs tarihi itibariyle 135 milyar dolara ulaşan bir Türkiye oldu. Bu arada yüzlerce hastane yaptık, binlerce derslik yaptık. 17 bin kilometre duble yol ve otoyol yaptık. Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya arasında hızlı tren hatlarını tamamladık. Boğazın altından Marmaray’ı geçirdik. 29 Ekim 2013’te hizmete açıyoruz. Londra’dan kalkan bir tren Manş denizinin altından Fransa’ya geçebilecek, boğazın altından Asya’ya geçecek ve Pekin’e kadar yolu var. Bakü Tiflis ve Ceyhan’ı da inşa ettiğimiz için Londra’dan kalkan bir trenin Türkiye üzerinden Pekin’e kadar yolu var.”
Tüm yapılan bu yatırım ve hizmetlerin Türkiye’nin ayağında pranga olan teröre rağmen gerçekleştirildiğini anımsatan Kılıç, şimdi de bu problemi çözebilmek için çok önemli bir süreçten geçildiğini kaydetti. Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bunları neye rağmen başardık? 30 yıldır amansız şekilde devam eden teröre rağmen başardık. Zihnimizin bir yarısı sınır karakollarındaydı. Enerjimizin bir yarısı şehit cenazelerindeydi. Yüreğimizin yarısı anaların yüreğindeki yangındaydı, babaların gözyaşlarındaydı. Fiziksel, bedensel ve zihinsel kapasitemizin yarısını terörle mücadeleye, terörün getirdiği zararlara ayırdık. Bu arada yüzmilyarlarca dolarlık kaynağımızı da ama terörle mücadeleye veyahut terörün açtığı yaraları kapatmaya harcadık. Bugün bambaşka bir sürecin içindeyiz. Bugün gençlerimize terörden kurtulmuş bir Türkiye vaat ediyoruz. Bunu yaparken Kahramanmaraş’ta da, Samsun’da da, Diyarbakır’da da, Hakkari’de de, Yüksekova’da da tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet diyoruz.”

BAKAN KILIÇ’A FORMA HEDİYESİ
Toplantının ardından Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor Başkanı Feridun Kolat, Bakan Kılıç’a ve AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a şampiyon olan takımının formasını hediye etti. Kırmızı-beyazlı ekibe PTT 1. Lig’de başarılar dileyen Kılıç ise “Kahramanmaraş futbol takımının PTT 1. Lig’de kalması lazım. Güneyden PTT 1. Lig’de ve Süper Lig’de az sayıda takım var. Kahramanmaraş bölgesel temsil anlamında da önemli bir görevi yerine getirecektir. Ama Kahramanmaraş’ın büyük meşakkatlerle çıktığı birinci ligde tutunabilmesi için bütün kent halkının desteğini arkasına alması kaçınılmazdır. Sanayicisinden, esnafına, işçisinden memuruna herkesin Kahramanmaraşspor’a sahip çıkması gerekir” diye konuştu.
Kılıç daha sonra Necip Fazıl Derneği tarafından açılan Ali Çelik Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda da partilileriyle bir araya gelen Kılıç, daha sonra kentten ayrıldı.
Kılıç’ın kentteki yaptığı programlara AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’da eşlik etti.
(İHA)