BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  DÜNYA

DURUŞMAYA BAŞÖRTÜSÜYLE GİREN AVUKAT ZÜBEYDE KAMALAK’IN YAŞADIKLARI...

Avukat Zübeyde Kamalak, başörtüsü ile duruşmaya girmesinin ardından yaşananların gereksiz olduğunu belirterek, “Gerekli işlemleri yaptım, ar...

Abone ol

Avukat Zübeyde Kamalak, başörtüsü ile duruşmaya girmesinin ardından yaşananların gereksiz olduğunu belirterek, “Gerekli işlemleri yaptım, artık bundan sonrası yetkililere kalmış” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak’ın, başörtüsü ile girmesi nedeniyle daha önce iki kez ertelenen boşanma davası bugün görüldü. Davaya türbanıyla girerek müvekkilini savunan Kamalak, Danıştay 8. Mahkemesi’nin kararı ile başını örterek duruşmalara girdiğini söyledi.
Kararın ardından diğer mahkemelerde sorun olmadığını ifade eden Kamalak, “2. Aile Mahkemesi’nde 12 Şubat 2013 tarihli duruşmada Hakim, ‘Türbanlı olarak girdiniz ne yapalım’ dedi. Ben de ‘Danıştay’ın kararı açık bu şekilde girebilirim’ dedim ve tutanağa bu şekilde geçti. 28 Mart 2013 sayılı celsede ise hiçbir olay olmamış gibi tekrar aynı konu gündeme geldi. Hakim, ‘Çık dışarı’ dedi, ben de salonun huzurunu bozmamak adına dışarı çıktım ve duruşma ertelendi” açıklamasında bulundu.
Bugünkü duruşmaya başı örtülü girebildiğini ve 3 ay önceki duruma geri geldiklerini dile getiren Kamalak, “Gereksiz bir çatışma. Toplumu geren bu tarz olayları yaşamak ve yaşatmak zorunda kaldık. Neden bu gerginlik? Niye bu kavga? Vatanımız bölünme noktasına gelmiş biz burada başörtüsü diyoruz” şeklinde konuştu.
Yaşanan olayla ilgili gerekli işlemleri başlattığını vurgulayan Kamalak, “Gerekli işlemleri yaptım. Artık bundan sonrası yetkililere kalmış. Bütün duruşmalara katılıyordum sadece bu duruşmada sıkıntı yaşadım” ifadesini kullandı.
Boşanma davasının devam ettiğini ve bir sonraki duruşmada sorun yaşayacağını düşünmediğini belirten Kamalak, “Bu yaşanan olaylar davamızı ne derece etkiler? Hakim mahkeme kararına uymayınca burada da bize olan husumetini dosyaya aksettirir mi diye de endişem var?” dedi.

“GİZLİ VE SAÇMA SAPAN KAPAN MADDELERİN BİR AN ÖNCE AYIKLANMASI GEREKİYOR”
Başörtüsü meselesinin tamamen kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Avukat Zübeyde Kamalak, kanunlara yerleştirilmiş haksız ve keyfi uygulamaların kaldırılması gerektiğini söyledi. Danıştay İdari Dava Daire Kurulu’nun kararından bahseden Kamalak, kanunda tuzak kararların olduğuna işaret ederek şöyle devam etti:
“Emniyet Teşkilatı Kanunu’nun 16. Maddesi’nin son fıkrasında, sosyal tesislere giriş kartı talep edeceklerden istenecek belgelerden olan fotoğrafın, kişinin son halinin çekilmiş, kadın ve erkekler başı açık, sakalsız ve resmi evrakta kullanılacak nitelikte olan personelin ise anne babaları tarafından ileri olmak kaydıyla, erkekler hafif sakallı, bayanlar ise çene altından bağlanmış saç dipleri görülecek şekilde eşarplı fotoğraflar verebileceği yönünde kurallar getirilmiştir. Bu gizli ve saçma sapan kapan maddelerin bir an önce ayıklanması gerekiyor.”

MUSTAFA KAMALAK: “HAKİMİN SORUN ÇIKARMAMASI BİR GERÇEĞİN KAYDA GEÇİRİLMESİ ANLAMINI TAŞIR”
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eşi Zübeyde Kamalak’ın yaşadığı türban sıkıntısına ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Yaşananların tutanağa geçmesi de lüzumsuz. Sayın Hakimin bu alandaki hassasiyetini ve olumsuz tutumunu ifade eder ancak. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devleti mahkeme kararlarına uyulması anlamına gelir. Mahkeme kararlarına herkes uymak zorundadır. Buna uymamak anayasal suç teşkil eder. Bugün itibariyle Sayın Hakimin sorun çıkarmaması bir gerçeğin kayda geçirilmesi anlamını taşır. Olması gereken budur” dedi.
(İHA)