BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  GÜNCEL

Bakan Eroğlu'nun korku dolu anları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Amasya'daki toplu temel atma ve açılış töreninde, başına gelmeyen kalmadı.

Abone ol

Bakan Eroğlu, konuşma yapmak için sahneye çıkacağı sırada ayağı kaydı ve düşme tehlikesi geçirdi, konuşma esnasında da mikrofonu bozuldu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 12 adet taşkın koruma tesisi açılışı, 2 adet sulama tesisi, bir adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu açılışı ve 10 adet taşkın koruma tesisi temel atma törenine katılmak için Amasya'ya geldi. Şehre gelişte bürokratlar, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Veysel Eroğlu, talihsizlikler yaşadı. Yavuz Selim Meydanı'nda yapılan törende konuşmasını yapmak için sahneye çıkmak isterken ilk basamakta ayağı kayan Bakan Eroğlu, düşme tehlikesi geçirdi. O esnada arkasında bulunan koruması, bakanın kolundan tutarak yere düşmesini engelledi. Ardından mikrofonu eline alan Bakan Veysel Eroğlu'nu talihsizlikler burada da yakasını bırakmadı. Bir süre konuştuktan sonra mikrofonu bozulan Bakan Eroğlu, konuşmasının bir bölümünü mikrofonsuz sürdürmek zorunda kaldı. Bakan Eroğlu, sorun giderildikten sonra konuşmasını tekrar mikrofonla sürdürdü. Konuşmasında insan hafızasının çok çabuk unuttuğunu belirterek, ekonomideki olumlu gelişmeye değinen Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Paramızın yanındaki 6 sıfırı unuttunuz. IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcu nasıl ödediğimizi unuttunuz. Bütün dünyada ekonomik kriz varken hükümetimizin aldığı tedbirler sayesinde ekonomik krizi vatandaşımıza hissettirmediğini unuttunuz. 2000'li yılların başında koalisyon hükümeti döneminde dünyada kriz yokken ülkemizde kriz vardı. Hatta bir anayasa kitapçığı fırlatıldı, güya 22 banka iflas etti. Böyle bir durumda hükümeti teslim aldık. 22 banka iflas etmişti ve bu bankaların Türkiye'ye bugünkü maliyeti 231 milyar TL. Bunları ödedik. Vatandaşlara olan zorunlu tasarrufu fonları 13,5 milyardı onu da ödedik. İşçiler bilir. Herkesten konut yapacağız diye KEY adı altında kesintiler yapıldı. Parayı toplamışlar, harcamışlar. Onları bile vatandaşa geri ödedik. Çünkü Başbakan şunu söyledi. 'Sayın Maliye Bakanı. Devletin millete borcu olmaz. Bunları öde' dedi ve hemen ödendi. Merkez Bankası'nın kasası tamamen boşalmıştı, şimdi Merkez Bankası'nın kasası şu anda tamamen dolu. 121 milyar dolar Merkez Bankası'nda döviz var. Nereden nereye. Artık bütün dünyada başı dik bir Türkiye var."

Bakan Veysel Eroğlu'nun konuşmasının ardından toplu temel atma töreni ve açılış merasimi gerçekleşti. Bakan Eroğlu, törenin ardından Valilik binasına giderek Amasya Valisi Halil İbrahim Çomaktekin'in ziyaret etti.


BAKAN VEYSEL EROĞLU'NUN ZOR ANLARI

veysel.jpg