BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83
HABER /  DÜNYA

Norveç’ten Hindistan’a otostopla yolculuk

Norveç’ten Temmuz ayında yola çıkan ve otostop yaparak Hindistan’a gidecek olan 24 yaşındaki Tommy Erkleriv, 2011 yılında geldiği Erzurum Bö...

Abone ol

Norveç’ten Temmuz ayında yola çıkan ve otostop yaparak Hindistan’a gidecek olan 24 yaşındaki Tommy Erkleriv, 2011 yılında geldiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeniden uğrayarak hastanenin gönüllü turizm elçisi oldu. Norveçli Erkleriv, gideceği güzergahlarda Erzurum’u ve hastanenin başarısını anlatacak.
Türkiye’de, İran’da, Orta Doğu’da, Hindistan’da nelerin yaşandığını görmek ve farklı insanlarla tanışmak amacıyla Norveçli Tommy Erkleriv, maceraperestlik yaparak kendine farklı bir yol çizdi. Temmuz ayında Norveç’ten otostop yaparak yola çıkan Erkleriv, bu yöntemle Hindistan’a kadar gitmeyi planlıyor. Otostop yöntemiyle çok sayıda araç değiştirerek Erzurum’a kadar gelen Tommy Erkleriv, 2011 yılında UNIVERSIADE Kış oyunları için geldiği kente uğramadan yoluna devam etmedi. 2011 yılında Erzurum’da bulunan ve o zaman rahatsızlanınca Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi olan Tommy Erkleriv, bugün yeniden hastaneye uğradı. Hastanenin Yurtdışı Hasta Birimini ziyaret eden Erkleriv, Kamu Hastaneleri Birliği Erzurum İli Sağlık Turizm Koordinatörü Ümit Veli Kaban, tercümanlar Zülal Okuyucu ve Elif Karadaş ile sohbet etti. Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinin gönüllü turizm elçisi olacağını ifade eden Tommy Erkleriv, Hindistan’a kadar gideceği güzergahlarda Erzurum’u ve hastanenin başarılarını anlatacağını kaydetti.
Tommy Erkleriv, Norveç’ten Hindistan’a otostop yoluyla gitme öyküsünü de şöyle anlattı:
“Değişik insanlarla tanışmak, Türkiye ve Orta Doğu’da yaşananları yerinde görmek ve benzer düşüncelerle yola koyuldum. Hep otostop yaparak yoluma devam ediyorum. Çantamda çadır ve uyku tulumum da var. En çok Ankara güzergahlarında bir yerde biraz korku yaşadım. Şuana kadar olumsuz bir hadiseyle karşılaşmadım. Hindistan’a gideceğim. Orada 2 ay süre kaldıktan sonra otostop yapa yapa geri Norveç’e döneceğim.”
(İHA)