BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Bakan Ergin'den ABD'li elçiye imalı yanıt

Ankara ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen canlı bomba saldırısının ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i ziyaret eden Francis Ricciardone, bakın nasıl yanıt aldı

Abone ol

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, DHKP-C tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıdan sonra Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i ziyaret etti. Bu görüşmede çarpıcı bir diyalog yaşandığı ortaya çıktı.

Takvim gazetesinden Hüsniye Oral'ın haberine göre, Ricciardone, Bakan Ergin'e "Terörle mücadelede işbirliğini artıralım" dedi.

GÜNAYDIN SAYIN BÜYÜKELÇİ

Sadullah Ergin ise "Good Morning Mr. Ambassador! (Günaydın Sayın Büyükelçi). Keşke canınız yanmadan önce gelseydiniz. Büyük geçmiş olsun. Biz samimi işbirliğine her zaman açığız" diye karşılık verdi.

Ergin, Büyükelçi Ricciardone ile sohbetinde şunları da söyledi:

"Geçen yıl sonunda Büyükelçiliğinizde CPJ (Gazeteciler Koruma Komitesi) üyelerini ağırladınız. New York merkezli o komitenin raporunda, gazeteci olduğu için tutuklandığı öne sürülen, bizim kayıtlarımıza göre 'bombacı' olduğu sabit isimler de vardı. İşte onların arkadaşları elçiliğinize yönelik saldırıyı gerçekleştirdiler. Büyük geçmiş olsun."

TERÖR KONUSUNDA ORTAK HAREKET EDİLECEK

Adalet Bakanı ile ABD elçisi arasındaki diyalog "işbirliği" de uzlaşma ile sonuçlandı. Buna göre Türkiye ve ABD, DHKP-C'lileri yargı önüne çıkarmak için ortak hareket edecek. Saldırıyla ilgili kanıtlar, iki ülkede de yargıya taşınarak zanlıların mahkum edilmesi sağlanacak.

DHKP-C saldırısının ardından iki ülke arasındaki işbirliğinin, diğer terör örgütlerine yönelik olarak da süreceği belirtiliyor. Özellikle PKK'nın lojistik desteğinin kesilmesini sağlama konusunda ortak çalışmanın artırılacağına dikkat çekiliyor.