BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.442,57
HABER /  POLİTİKA

Bakan Çiçekin zor anları

Ankara Üniversitesi'nde konuşan Bakan Çiçek protestocu öğrencilerin hışmına uğradı. Kürsüdeki konuşması yarım kaldı.

Abone ol

"Protestoyu hiç şüphesiz anlarım. Bu da bir haktır ama bir başka hakkı engellememeli, onları da ortadan kaldırmamalıdır" diyen Bakan Cemil Çiçek protestolar yüzünden kürsüyü terk etti...

Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesinde (SBF) düzenlenen 2. Türkiye-Avrupa Demokrasi Forumu’na Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, AB Dönem Başkanlığını yürüten İsveç’in Ankara Büyükelçisi Christer Asp, AÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Talu, AÜ SBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Karatepe katıldı.

ALKIŞLI PROTESTO

Toplantı için SBF’ye gelen Cemil Çicek konuşmasını yapmak için kürsüye davet edildi. Çiçek, konuşmasına başlamadan önce bir öğrenci ayağa kalkarak, "Ben burada Sayın Başbakan Yardımcısı konuşmadan önce bir şeyler söylemek istiyorum" dedi.

Sözlerine, "Bu ülkede 12-14 yaşındaki çocuklar asker kurşunuyla sorgusuz sualsiz öldürülmekte, Engin Ceberler öldürülmekte" diyerek başlayan öğrenci, Türkiye’de yaşamın çok pahalı olduğunu söyledi.

Öğrenciler uzun süre alkışlı protestoda bulundu.  Cemil Çiçek, alkışların çok uzun sürmesi üzerine, "Çok teşekkür ediyorum bu alkışlar demokrasi adınaysa, siz hakkınızı kullandınız, müsaade ederseniz ben de konuşma hakkımı kullanayım" dedi.

Bir başka öğrencinin, üniversite önündeki güvenlik önlemleriyle ilgili, "Peki bu toplantının polis kordonu altında yapılmasına ne diyorsunuz?" demesinin ardından, alkışlı protesto sürdü.

Cemil Çiçek, bunun üzerine, "konuşmasını bu şartlar altında yapamayacağını" ifade ederek kürsüden ayrıldı.  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek’i, Rektör Prof. Dr. Talu ile öteki yetkililer makam otomobiline kadar uğurladı.

İŞTE O ANLAR

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]