BIST 10.082
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.430,73
HABER /  GÜNCEL

Pakdil öksürmeyince Gül unuttu

TBMM'nin açılışında Cumhurbaşkanı Gül kürsüye geldi. Başkanvekili Nevzat Pakdil hemen arkasındaydı... Aralarında şifreli bir mesaj vardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül'ün açılış konuşmasını yaptığı TBMM'nin açılışından ilginç bir detay yansıdı...

Cumhurbaşkanları konuşma yaparken başkanvekillerinin yanında beklemesi adetten. Adet böyle olunca Cumhurbaşkanı Gül, başkanvekilinin konuşma boyunca ayakta kalmaması için şifreli bir mesaj buldu.

OTURUN DEMEYİ UNUTURSAM ÖKSÜRÜN

Gül, “Oturun demeyi unutursam öksürün” dedi TBMM Başkanvekili Nevzat pakdil'e.. Ancak Nevzat Pakdil öksürmedi...

Öksürmeyince de dakikalarca ayakta beklemek zorunda kaldı. Cumhurbaşkanı Gül, Başkanvekili Nevzat Pakdil'in öksürmediğini 25 dakika sonra fark etti.

Konuşmasını kesti ve Pakdil'e "Oturabilirsiniz" dedi. Ancak Pakdil, ayakta durmak ısrarlıydı. Beklemek istediğini belirtti ve konuşmayı yarım saat daha ayakta dinledi.

GÜL ÖKSÜRÜK KODUNU GEÇEN YIL BULDU

Hürriyet gazetesinin detay haberine göre Cumhurbaşkanı Gül, bu öksürük kodunu ilk kez kullanmıyor. Geçen yıl da eski Başkanvekili Cenap Gülpınar'a şifreli mesajı vermiş; “Eğer size oturun demeyi unutursam iki kere öksürün” demişti.
Cumhurbaşkanı Gül, tıpkı bu yılki gibi geçen yıl da konuşmanın heyecanıyla ‘Oturun’ demeyi unutmuştu. Bunun üzerine Gülpınar, öksürerek kendini hatırlatmış, Gül de "Lütfen oturun" demişti.

ÖKSÜRMEDİ KONUŞMA BOYUNCA AYAKTA BEKLEDİ

[PAGE] [PAGE] [PAGE]