BIST 10.094
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.432,07
HABER /  GÜNCEL

Sizce bu kadın kaç yaşındadır?

Görüntüsüne bakanların tahmini 8 yaşında olduğu yönünde.... Ama yaşını öğrenenler şoke oluyor...

Abone ol

Adı Seniha Tokdil... Görüntüsü 8 yaşında bir çocuk gibi... Ama aslında o 44 yaşında, başından iki evlilik geçmiş bir kadın... Ailesi "senden kurtulduk" diye sevinmiş ilk evliliğini yaptığında. Sonrasında yaşadıkları ise bir dram...

Çocukluğunda geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bedelsel yapısı gelişmemiş... Koltuk değnekleriyle güçlükle yürüyebilen Seniha Tokdil'e, ikinci eşi tarafından da terk edilince Kaymakamlık sahip çıktı.


[PAGE]


TAHTA DİVANLI EVDE TEK BAŞINA

Adana'da, perdesi bile bulunmayan, tahta bir divan ve birkaç parça eski eşyanın bulunduğu kiralık bir evde yaşayan, eşi terk edince kira parasını bile ödeyemeyen Seniha Tokdil, yolda karşılaştığı ve aynı mahallede Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görev yapan iki polisin dikkatini çekti.


[PAGE]


POLİSLERİ GÖRÜNCE AĞLADI

Polisleri görünce ağlamaya başlayıp yardım isteyen Seniha Tokdil, bu polisler aracılığıyla Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi'ye ulaştırıldı.

Kaymakam Develi'nin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ülkü Kurtoğlu'nu görevlendirmesinin ardından ilk etapta gıda ihtiyacı giderilen Seniha Tokdil'in yüzü gülmeye başladı.


[PAGE]


ONUN DRAMI ÇOCUKKEN BAŞLADI

Toktil, henüz 3 yaşında eklem romatizmasıyla tanıştı. Bu nedenle bedeni gelişmedi. Boyu 1.30'da kaldı, 44 yaşına geldiğinde 8 yaşındaki bir çocuktan farksızdı.

Aslen Tokatlı olan Toktil,  kendisini ömür boyu eş olarak kabul edeceğine inandığı kişiyle evlenip Adana'ya yerleştiğini ancak, bu sevincinin uzun sürmediğini anlattı.


[PAGE]


''SENDEN KURTULDUK DİYE SEVİNİYORDUK''

İlk eşinin sürekli alkol alıp her gün kendisini dövdüğünü, bu yüzden dayanamayıp ayrıldığını dile getiren Seniha Tokdil, memleketine döndüğünde ailesinin sözleri ile şoke olmuş.

O anı şöyle anlatıyor; ''Tekrar memlekete döndüğümde ailem beni kabul etmedi. Bana 'senden kurtulduk diye seviniyorduk' dediler. Bunun üzerine tekrar Adana'ya döndüm.''


[PAGE]


İKİNCİ EŞİ DÜNYA İYİSİYDİ AMA...

''Burada karşıma dünya iyisi bir insan çıktı, bana hep değer verdi, hiç üzmedi. Ama bu kez ailesi karşımıza çıktı. Birlikte mutlu yaşayıp giderken, memleketinden gelen ailesi 'biz bunu gelin olarak nasıl tanıtacağız' diyerek beni kabul etmediler.

İkinci eşim çok direnmesine rağmen ailesini ikna edemeyince beni terk etti. Eşim gittiğinden beri komşularımın verdiği ekmekle karnımı doyuruyordum. Kiramı ödeyemedim. Sokakta kalmak üzereyken mahallede karşıma çıkan iki polis memuru benim yaşamımı değiştirdi.''


[PAGE]


DEVLET SAHİP ÇIKTI

Seniha şimdi devletin himayesinde... Evinin kirası ödenecek, ihtiyaçları karşılanacak. Ancak bedelsel engeli nedeniyle kendine bakabilecek durumda değil. Bu nedenle en kısa sürede tam donanımlı bir rehabilitasyon merkezine yerleştirilecek.