BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.432,98
HABER /  GÜNCEL

Bakan Bekir Pakdemirli'den orman yangınları ile ilgili sevindiren haber! 6'ya indi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Bekir Pakdemirli, devam eden orman yangınlarına ilişkin sevindiren gelişmeyi duyurdu. Buna göre, devam eden yangın sayısı 6'ya düştü.

Abone ol

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ula Helikopter Harekat Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin 11 gündür süren orman yangınlarıyla mücadelesine değinen Bakan Bekir Pakdemirli, son durum hakkında bilgi verdi.

223 yangından 217'si söndürüldü 
Bugüne kadar 7 ilde 223 yangınla mücadele edildiğini belirten Pakdemirli, çalışmalar sonucu 217 yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

"2 ilde 6 yangın devam ediyor''
Muğla ve Isparta'da devam eden yangınlara ilişkin bilgi de veren Pakdemirli, "Muğla'da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ile Çine ve Isparta Sütçüler'de yangın devam ediyor. 2 ilde 6 orman yangını için çalışmalar sürüyor. Sütçüler'de iki sarp vadide ateş var. Bugün hava şartlarına bağlı olarak kontrol altına alma ihtimalimiz olabilir. Milas yangını devam ediyor. Yangın şu anda uyuyor. Önemli bir tehlike arz etmiyor. Marmaris, Seydikemer ve Yılanlı'da yangınlar söndürüldü."

Muğla'da toplam 15 orman yangınının yaşandığını belirten Pakdemirli, "Termik santrali ve turizm alanlarını da korumak için ciddi çaba sarf ettik." dedi.

"Çok sayıda ekip görev aldı'' 
Yangınlara müdahale eden ekiplerle ilgili de konuşan Pakdemirli, "Sadece Antalya'da 8 bin 264 sorti su atıldı. 150 bin ton su hava ve yer araçlarından sıkıldı. Bir nevi yapay yağmurlama yapıldı. Yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 57 helikopter, insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi, 5 bin 250 orman personeliyle müdahale ediyoruz. Antalya'da 21 yangınla mücadele ettik. Tanker uçaklar, İHA'lar, 19 helikopter, 300'e yakın arazöz, 1172 personel görev yaptı." diye konuştu.

"Gün birlik, beraberlik günü'' 
Can güvenliği için yangın mahalline görevli olmayanların alınmaması durumunu olumlu yönde değerlendirek Pakdemirli, "Can güvenliği için de yangın mahalline görevli olmayanların alınmaması durumu son derece olumlu. Gün tartışma zamanı değil, gün birlik ve beraberlik zamanı. Pandemi, sel ve yangınlarda personelimizi yıpratmayalım." ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Malatya'da Türk mühendisi yaptı! Yangın söndürme bombası
Foto Galeri Malatya'da Türk mühendisi yaptı! Yangın söndürme bombası Galeriye Gözat