BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Bayraktar gözünü İzmir'e dikti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yerel seçimlerde AK Parti'nin İzmir'i almak konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, insanların yaşam tarzlarıyla inançlarıyla bir dertlerinin olmadığını söyledi.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığınca Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde düzenlenen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Bayraktar, son 10 yılda ekonomide elde edilen başarılara dikkat çekti.

Bayraktar, Türkiye'nin şu anda dünyaya parmak ısırtan bir fotoğraf verdiğini, 2008 krizinden hemen hiç etkilenmeden geçtiğini ve kişi başı milli gelirin 11 bin dolara yaklaştığını anlattı.

AK Parti'nin sıradan bir siyasi parti olmadığını, tüm dünyadaki siyasi partiler içinde özel bir yerinin olduğunu, halk tarafından halkın talepleri doğrultusunda kurulan bir parti olduğunu ve girdiği tüm seçimlerde bunu ispatladığını belirten Bayraktar, "Bu partinin mensubu olmak şereflerin, izzetlerin en büyüğüdür" diye konuştu.

İZMİR'DEN İSTEDİĞİMİZİ ALAMADIK

İzmir'de AK Parti'nin siyaseten istediği neticeleri bugüne kadar alamadığını, İzmirlilerin görüşlerine saygılı olduklarını belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

"Laiklik bizim güvencemiz altındadır. İstanbul'da, Ankara'da bir problem var mı? Ne var gelişme var, güzelleşme var. Bizim insan haklarıyla demokrasiyle insanların hayat biçimiyle tarzıyla bir problemimiz var mı? İnsanlar inanç, hayat tarzı bakımından istedikleri gibi yaşasınlar bizim bununla derdimiz yok. Bizim derdimiz jakobenlerle. Bizim derdimiz halkımıza tepeden bakanlarla. Tepeden bakanlar, çalışmadan, üretmeden, hazır yiyen takım var ya onlarla. İnşallah İzmir'de onların vaziyet etmesini elimine edeceğiz. İzmir'in bu heyecanlı, dinamik duruşunu görünce inşallah netice itibarıyla AK Parti'nin mahalli idareler yönetimiyle İzmir'i tanıştıracağız. Bu çok yakındır. Önümüzdeki seçimlerde İzmir, Türkiye ve dünyaya şaşırtıcı bir netice verecek.

Allah aşkına şu körfezin kokusunu İzmir hak ediyor mu? 'Para diyorsun, kredi diyorsun' veriyoruz, niye temizlemiyorsun. Basiret yok, gayret, ihlas yok. Niyet hayır olursa, gayret olursa bunun arkası gelir. Öyle gözüm işte aklım oynaşta olursa bu işler yürümez."

Karşıyaka'nın nüfus yapısıyla son derece önemli bir yer olduğunu, burada esaslı bir başarının Türkiye'ye yansımasının bambaşka olacağını anlatan Bayraktar, İzmir'de gösterilecek bir başarının Avrupa'ya verilecek mesaj bakımından da önemli olacağını dile getirdi.

KARDEŞLİK YENİDEN KURULACAK

Çözüm süreciyle birlikte kardeşliğin yeniden kurulacağını, Türkiye'nin hızlı bir ekonomik büyüme içine girerek kısa sürede Güney Kore'yi yakalayıp geçeceğini savunan Bayraktar, aşırı uçlara sarılıp siyaset yapanların "avucunu yalayacağını" söyledi.

Yerel seçim yaklaştıkça İzmir Büyükşehir Belediyesinin hükümetin önlerini kestiğini iddia etmeye başladığına dikkat çeken Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah aşkına nerede önünü kestik. 'Kentsel dönüşüm alanı ver' dedi. 7 önemli ilçede büyükşehire yetki devri yaptık. Kentsel dönüşüm için hiç bir yerde adım attı mı? Ben duymadım, siz duyduysanız söyleyin.

At binenin kılıç kuşananındır. Tekeden süt çıkarabiliyor musun? Mazeret üretmek, zinhar haramdır. 'Öpmeye niyeti olmayan yanağın nerede diye sorar, oynamaya niyeti olmayan yerim dar, yenim dar der.' Kardeşim mazeretten bıktık biz yahu.

İzmir'den hem iş yaparsın, hem para kazanırsın, hem bu kenti abad edersin, işsizlik azalır. İzmir parayı kendisi üretir, oranın buranın parasına ihtiyacı yok. Yeter ki işi bilen adam gelsin. Bakın neler oluyor. CHP'ye oy veren kardeşlerimize bunu dilimiz şişene kadar, bıkmadan usanmadan anlatacağız."

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise Banyas'da Esed güçlerinin yaptığı katliam sonrası TBMM çatısı altında Esed'i desteklediğini belirten milletvekilleriyle insani ilişkilerini kestiğini belirterek, "O milletvekilleriyle aynı çatı altında durmaktan hicap duyuyorum" diye konuştu.