BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  DÜNYA

Show'un yeni dizisi mayına bastı

Show TV'nin yeni dizisi Salih Kuşu ilk bölümünde mayına bastı. Dizide Galatasaray bayrağı çöpe atılınca sosyal medyada infial yaşandı, sonuçta istifa bile geldi...

Abone ol

Sosyal medyada günün en ilginç tartışması Show TV'nin yeni dizisi Salih Kuşu ile Galatasaray taraftarları arasında yaşandı. İlk bölümüyle dün akşam ekrana gelen dizideki bir sahnede Galatasaray flaması çöpe atılınca Twitter'da harekete geçen Galatasaraylı taraftarlar tepkileri bir kampanyaya dönüştürdü.

YAPIMCI ÖZÜR DİLEDİ YÖNETMEN İSTİFA ETTİ!

Gani Müjde'nin yazdığı ve yapımcısı Süreç Film olan dizi Galatasaray taraftarının tepkilerine hedef oldu. Yanlış planlarla çekilmiş bir sahneyi Galatasaray bayrağına hakaret olarak yorumlayan taraftarlar diziye küfür ve hakaret içeren tepkiler gösterdi. Yapımcı şirket, senarist Gani Müjde ve dizinin yönetmeni Ersoy Güler tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kalırken yönetmen Güler istifa etti. Sahnede flamanın çöpe atılmadığını çekmeceye konduğunu ama o planı çekmediği için yanlış anlaşıldığını kaydeden Güler hem özür diledi hem de istifa ettiğini açıkladı.

YAPIMCI FİRMA TARAFLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Süreç film ise yaptığı açıklamada taraftardan özür diledi, Gani Müjde'nin hiç bir sorumluluğunun olmadığını vurguladı. "Senaryoda yer almayan ve sonradan sette eklenmiş ilgili sahneden dolayı şahsen bir Galatasaray taraftarı olarak GalatasaraySpor Kulübü, camiası, tüm Galatasaraylı taraftarlardan ve senaristimiz Gani Müjde’den özür dileriz." denilen açıklamada UlstAslan grubunda özel olarak özür dilendi.

Süreç Film,"Konu ile ilgili Ultraaslan grubunun kurucularından Sayın Oğuz Altay aranmış gerekli açıklamalar yapılmış ve kendisinden de özür dilenmiştir." diyerek durumu kurtarmaya çalıştı.

GANİ MÜJDE KÜFÜRLERN NEDENİYLE ÇİLEDEN ÇIKTI

Tepki toplayan sahneyle hiç bir ilgisi olmadığı halde eleştiri ve hakeretlerin hedefi olan Gani Müjde ise TİB'e başvururak küfür edenleri dava açacağını duyurdu.

Dizinin senaristi Gani Müjde, sosyal medyadan kendisine karşı yapılan sert yorumlara sinirlenerek, "Süreç Filmden açıklama yapıldı. Masumiyetim ortadayken hala bana küfreden olursa hukuki yollara başvurucam" açıklamasını yaptı.

Gani Müjde bir takipçisinin, "Senden habersiz o sahnenin çekilmesi imkansız. Delikanlı ol ve Galatasaray düşmanı bir holigan, bir şerefsiz olduğunu kabul et" twitine cevap olarak "IP numaranın tespiti için TİB e başvuruyoruz" yazdı.

YÖNETMEN ERSOY GÜLER'İN İSTİFA AÇIKLAMASI

Salih Kuşu adlı dizi filmin 1.bölümünde yer alan Galatasaray flamasının çöpe atılması olarak algılanan talihsiz mizansen tamamen tarafımdan verilmiş bir mizansendir.

Projenin yazarlarının ve oyuncularının bu talihsizlikte hiç bir payı yoktur.

Samimiyetle belirtmeliyim ki bu mizansende bir art niyet ya da Galatasaraylı taraftarlarımızı rencide etmek gibi anti profesyonel bir düşüncem hiç ama hiç olmamıştır.

Sahne gereği fanatik bir Fenerbahçeli karakterin, Galatasaraylı objeleri bulundukları yerden kaldırılıp masa altındaki çekmeceye kaldırma mizanseni, maalesef çekmecenin görünmemesinden dolayı sanki masa altına atıyormuş gibi algılanmıştır.

Zannımca bu algının oluşması o çekmeceli dolap planını ekstra çekmememden dolayı olmuştur, yani bu bir iş kazasıdır.

Ortaya çıkan üzücü durumdan dolayı tüm Galatasaray taraftarlarından özür diler, Gani Müjde ve Yapımcı firmanın oluşan bu talihsiz kazanın mağdurları olduğunu tüm kamuoyun bilgisine sunarım.

Bu arada sosyal medyada başlatılan infialin, kişi ve kurumlara zarar verme ihtimaline karşılık bu kazanın sorumluluğunu alıyor ve aylardır emek verdiğim Salih Kuşu adlı diziden kendi isteğimle istifa ediyorum.

Umarım bu sonuç rencide olmuş insanları sağ duyuya, hoşgörüye ve sakinliğe telkin eder.

Saygılarımla,

ERSOY GÜLER

SÜREÇ FİLM'İN ÖZÜR AÇIKLAMASI

"Yapım şirketimiz Süreç Filmcilik tarafından gerçekleştirilen ve 9 Mayıs 2013 Perşembe akşamı Show TV ekranlarında ilk bölümü yayınlanan Salih Kuşu adlı dizimizde, Galatasaray Spor Kulübü taraftar ve camiasını rencide eden bir sahne yer almıştır. Senaryoda yer almayan ve sonradan sette eklenmiş ilgili sahneden dolayı şahsen bir Galatasaray taraftarı olarak GalatasaraySpor Kulübü, camiası, tüm Galatasaraylı taraftarlardan ve senaristimiz Gani Müjde’den özür dileriz.

Konu ile ilgili Ultraaslan grubunun kurucularından Sayın Oğuz Altay aranmış gerekli açıklamalar yapılmış ve kendisinden de özür dilenmiştir.