BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  DÜNYA

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ, SİİRT’TE CAMİ AÇILIŞINA KATILDI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siirt’te yapımı tamamlanan Babudarp Camii’nin açılışına katıldı. Vakıf eserlerine bu güne kadar, 2,5 milya...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siirt’te yapımı tamamlanan Babudarp Camii’nin açılışına katıldı. Vakıf eserlerine bu güne kadar, 2,5 milyar TL harcama yapıldığını belirten Arınç, “Manevi değerlerimize sahip çıktık. Bugüne kadar vakıf eserlerine 2,5 milyar lira harcadık” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siirt’te cuma namazını Ulu Camii’nde kıldıktan sonra iş adamı Ethem Sancak’ın Aydınlar ilçesine bağlı Çatılı köyünde verdiği öğle yemeğine katıldı. Arınç, yemeğin ardından Siirt şehir merkezinde Algül Mahallesi’nde onarımı tamamlanan Babudarp Camii’ni ibadete açtı. Açılışta konuşan Arınç, Badudarp Camii’nin onarımı için 550 bin lira harcandığını ifade ederek, "Siirt’te tarih, kültür, inanç, maneviyatla dolu olduğunu, camileri, medreseleri, külliyeleriyle ecdadımızın bıraktığı emanetleri görebilmek mümkündür. Çok sayıda din bilgini, alim, devlet adamı yetiştiren Siirt, manevi zenginliğe sahiptir. Ama maalesef biz geçmişte bu emanetlere sahip çıkamadık, ama hükümetimiz iş başına geldikten sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü bunlara sahip çıkmaya başladı. Bir kısmı yıkılmış, harap olmuş durumdaydı, bir kısmı alınıp satılmış. Herkes Siirt gibi vakıf şuuruna sahip değil ki. Maalesef, vakıf eseri cami avlusu, meyhane yapılmış, 1950’den önce camiler, külliyeler, hamamlar çok satılmış ve içinde kötü işler yapılmış. Biz geldik büyük bir gayret ve özveriyle elimizdekilere sahip çıktık. Sadece bizim dönemimizde 3 bin 750 vakıf eseri onardık, onarılmaya devam ediliyor. Vakıf onarımlarına 2,5 milyar lira harcadık. Bu işlerde toplam 70 bine yakın insan çalıştı, kim vakıf mallarına sahip çıkarsa Allah onu aziz ediyor. Biz bunu böyle biliyoruz. Bu caminin onarımı için 550 bin lira harcandı. Sembolik olarak açılışını yapıyoruz" dedi.
Her eserin bir değeri olduğunu ifade eden Arınç, Siirt’in medeniyetlerin şehri olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından İl Müftüsü Faruk Arvas’ın okuduğu dua ile cami ibadete açılırken, camide kılınan namazın ardından Siirt Akademisi’ne geçildi.