BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Bağış CHP'li Tekin'e fal baktı!

Avrupa Birliği Bakanı Bağış, Kılıçdaroğlu'nun Tekin'den kurtulma hesapları yaptığını iddia etti!

Abone ol

Erdoğan'a verilen "Yahudi Cesaret Ödülü" CHP ile AK Parti arasındaki yeni kavganın fitilini ateşledi. CHP'nin ödül geri verilsin teklifine Bakan Bağış cevap verdi. Kararın Erdoğan'a ait olduğunu ifade eden Bağış, CHP liderinin pısırık olduğunu söyledi. Gürsel Tekin'in falına da bakan Bağış, Kılıçdaroğlu'nun Tekin'den kurtulma planları yaptığını iddia etti.

CNN Türk televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bağış, terör örgütü PKK ile mücadele konusundaki soru üzerine, Türkiye'de milli birlik ve kardeşlik projesinin sürdüğünü hatırlattı.

Terörle mücadelede kararlılığın devam ettiğini, diğer taraftan da açılımlardan geri adım atılmadığını belirten Bağış, Türkiye'nin bütün farklı unsurlarıyla çok zengin ve güçlü bir ülke olduğuna inandıklarını kaydetti. BDP'nin tavrını da eleştiren Bağış, terörle mücadelede devletin teröriste hak ettiği muameleyi yaptığını vatandaşını ise şefkatle kuçakladığını söyledi.

BAĞIŞ'TAN BDP'YE YAYLIM ATEŞ

BDP'den yapılan yazılı açıklamada "iktidar savaş ilan etmiştir" yönünde ifadenin kullanıldığının belirtilmesi üzerine de Bağış, şunları kaydetti:

"Kime etmiş iktidar? Kendilerini mi kastediyorlar? O zaman kendilerini PKK ile bir olarak görüyorlar. BDP'deki seçilmiş siyasilerin karar vermeleri lazım. Bunlar siyasi mi, terörist mi? Onlar karar verdikten sonra buna göre biz onlarla muhatap oluruz. Teröristle muhatap olmanın yöntemi farklıdır, siyasi ile muhatap olmanın yöntemi farklıdır."

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın başka bir cezaevine naklinin söz konusu olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlarken de Bağış, bunu şu anda mümkün görmediğini belirterek, bununla ilgili kanunları değiştirecek iradenin TBMM olduğunu söyledi.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNE ELEŞTİRİ

Terörizmle mücadelede, Avrupa Birliği ülkelerinden bazıları ile işbirliğinin arttığını; ancak bazı ülkelerden halen beklenilen desteğin görülmediğini belirten Bağış, bu konuda Almanya'nın da Danimarka'nın da Hollanda'nın da Fransa'nın da İsveç'in de kendi üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti. Bağış, PKK'nın Avrupa gençlerini de uyuşturucu ile öldürdüğünü, bunu muhataplarına da her fırsatta anlattığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Arap Baharı yaşayan ülkelere ziyaretlerindeki karşılama görüntülerini nasıl yorumladığının sorulması üzerine Bağış, o görüntüleri gördüğünde Davos'tan döndükleri gece İstanbul Havalimanı'nda yaşadıklarını hatırladığını ifade ederek, Başbakan Erdoğan'ın en büyük gücünün Türkiye'nin demokrasisi olduğunu söyledi.

"ŞİMDİ GÜRSEL TEKİN'DEN KURTULMANIN ÇABASI İÇERİSİNDE"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı "Yahudi Cesaret Ödülü"nü iade etmesi gerektiğine ilişkin CHP ve MHP'den gelen eleştirilerin hatırlatılması üzerine Bağış, şunları kaydetti:

"Kemal Bey cesur mu ki ona cesaret ödülü versinler? Kemal Bey 'Somali'ye gidiyorum' dedi, Kenya'ya gitti. Kemal Bey 'genel af' dedi. Ertesi gün, 'ben vazgeçtim' dedi. Kemal Bey, 'başörtüsüne özgürlük' dedi. Sonra, 'arkadaşlarla istişare ettik, o olamayacak' dedi. Kemal Bey her konuda maalesef çekimser, tedirgin ve pısırık bir tavır ortaya koyuyor. Kendi, Sayın Önder Sav'la işbirliği yapıp Deniz Baykal'ı ekarte etti. Ondan sonra Önder Sav'ı partisinden dışladı, şimdi Gürsel Tekin'den kurtulmanın çabası içerisinde. Yani onun pek cesaretle alakası yok.

Sayın Başbakanımız uygun gördüğü takdirde uygun gördüğü ödülü alır veya verir. Ama verenin Başbakanımızın cesaretini tescil etmesi aslında bugün yaşadıklarımızın çok net bir örneğidir. Eğer korkmadan, çekinmeden 20 yıl aradan sonra Somali'ye giden ilk lider oluyorsa, eğer bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, bu olaylar yaşanırken Mısır, Tunus ve Libya gezisine çıkabiliyorsa, hakikaten orada bir cesaret var."