BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Atalay'dan kötü niyetliler uyarısı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Referandum toplantılarında bazı kötü niyetli kişiler, toplumu ve vatandaşı yanlış bilgilendiriyor'' dedi

Abone ol

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Bakan Atalay, AK Parti il başkanlığında, partililerle bir araya geldi.

Referandum için alınan güvenlik önlemlerine değinen Bakan Atalay, partililerin bu süreçte vatandaşlara, anayasa paketi hakkında gerekli bilgiyi aktarmaları gerektiğini söyledi.

Bakan Atalay, buradaki toplantının ardından sabah saatlerinde düzenlenen toplantıya rahatsızlıklarından dolayı katılamayan emekli imam İbrahim Sarımurat ile eski genel meclis üyesi Timurlenk Bozkurt'u evlerinde ziyaret etti.

Sarımurat'ın Şerefiye Mahallesi'ndeki evine giden Bakan Atalay, ''Referandum toplantılarında bazı kötü niyetli kişiler, toplumu ve vatandaşı yanlış bilgilendiriyor. Bunun için paketin iyi anlatılması gerekiyor. Bunlar hayırlı çalışmalar. Türkiye'yi yeni bir atmosfere getirecek önemli çalışmalardır. Bunun için buralardayız'' diye konuştu.

BAŞBAKANA ŞİİR

Bakan Atalay'a yaptığı ziyarette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiiri okuyan Timurlenk Bozkurt, şunları söyledi:

''Ben Başbakan Erdoğan'ı ilk kez televizyonda, belediye başkanı iken savcıya ifade verirken gördüm. Gayri ihtiyari içimden 'sakın yıkılma ha/ ellerinde kelepçeler, ayağında prangalar/ Zindan, zindan seni dolaştırsalar dahi sakın ha yıkılma./ Koyun olma başkasının ağılında tüneyen, kurt ol en azından dağlarda özgürce gezen/ Gördüğün işkenceden ciğerlerin parçalansa, kaburgaların birbirine geçse de hiç olmazsa öldüm dersin' dedim. Cezaevine girdiğinde 'bu şarkı burada bitmez' dedi ve bitmedi. Halen bu şarkı bitmedi ve bitmeyecek. Bu anayasa sadece 12 Eylül meselesini kapsayan bir yasa değil, binlerce mazlumun hakkı var bunda.''

Bakan Atalay, ev ziyaretlerinin ardından İskele Öğretmenevine geçerek, buradaki toplantıya katıldı.

Bakan Atalay, Van'daki incelemelerinin ardından yarın Ağrı'ya gidecek.