BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.412,01
HABER /  POLİTİKA

BDP, AK Parti'ye şart koştu

BDP, yeni anayasa değişiklik paketine 'evet' demek için AK Parti'den taleplerini açıkladı!..

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yeni anayasa, tutuklu belediye başkanlarının serbest bırakılması, seçim barajının düşürülmesi ile Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapılacağı sözü verilmesi durumunda referanduma destek vereceklerini söyledi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), DTK toplantısından çıkan 'Demokratik Özerkliği' değerlendirmek için Parti Meclisini Diyarbakır'da topladı.

Eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak başkanlığında bir araya gelen Parti Meclisi üyeleri, demokratik özerklik, PKK'nın ateşkes durumunu ve referandum konularını masaya yatırdı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi BDP'li bazı milletvekillerinin 'evet' yönünde görüş bildireceği yönünde çıkan haberleri yalanladı. Partilerinin boykot kararında esneme olmadığını savunan Demirtaş, boykot kararının bozulması için AK Parti'nin bazı hususlarda adım atması gerektiğini söyledi. Kürt sorunu konusunda somut adımların atılması durumunda destek verebileceklerini kaydeden Demirtaş, "Seçim barajı, yeni anayasa, Terörle Mücadele Kanunu ve KCK soruşturması kapsamında tutuklanan belediye başkanlarının serbest bırakılması durumunda boykotu gözden geçirebiliriz. Bunun yanı sıra AK Partili bakanların ve milletvekillerinin partimize yönelik hakaretleri son bulmalı" şeklinde konuştu. HT