BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Önce övdü sonra kaçak dedi

Havuzun açılış töreni öncesinde övgüler düzen belediye başkanı protokolde yer bulamayınca yergiye başladı...

Abone ol

Pamukkale'de Kocaçukur Bölgesi'nde yaptırılan yüzme havuzlarına, açılış töreni öncesi övgüler ifade eden belediye başkanı, törende protokolde kendine yer ayrılmadığı iddiasıyla açılış yerinden ayrılarak havuzların kaçak olduğunu ve mühürleyeceğini söyledi.

Pamukkale Kocaçukur'da, Denizli İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan 3 yüzme havuzunun açılışında yaşanan olayda; açılış öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan MHP'li Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak, havuzları, Pamukkale'yi kurtaracağını ifade ederek övdü.

Protokol üyeleriyle gazetecilere havuzlar önünde poz veren Akkulak, "Yıllardan beri beklediğimiz, Pamukkale'nin kurtuluşu olarak gördüğümüz bu havuzların açılmasıyla bölgemize daha fazla canlılık gelecek. İnsanların traverten eteğinde tam bir plaj görünümünde rahatça oturabileceği eğlenebileceği, gününü geçirebileceği akşamları travertenlerin aydınlatılmasıyla burada gece de yaşama şansları olacak, kasabaya ister istemez canlılık kazandıracak." dedi.

Havuzların açılmasının ardından, otopark sorunu ortaya çıkacağını ifade eden Akkulak, "Bunu da K-1 kapısında müzenin olduğu yerde otoparkımız var zaten. Bir an önce sayın valimizden ve yetkililerden hayata geçirilip otopark probleminin çözülmesi gerekiyor." diye konuştu. Akkulak, ilk röportajında havuzların ruhsat sorunu olup olmadığına dair bir açıklama yapmadı.

Açılışa, AK Partili milletvekillerinin ve İl Genel Meclisi üyelerinin geldiğini gören Başkan Akkulak, tören yerinden ayrılarak biraz önce övdüğü havuzların kaçak olduğunu ve mühürleyeceğini söyledi. Terk etme sebebini AK Partili meclis üyelerinin gelmesine ve siyasete bağlayan Akkulak, "Kaç defa buranın inşaat ruhsatını istedim. İnşaat ruhsatı gelmedi, bizde yok. İskân ruhsatı yok. Açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan yerde ben belediye başkanı olarak bulunmamı uygun görmedim." dedi.

Bu zamana kadar zaman kazanmak amacıyla işlemlerin arkadan gelmesi amacıyla müdahale edilmediğini savunan Akkulak, "Bugünkü gördüğümüz sahne AK Parti'nin sanki Amerika'yı yeniden keşfetmiş gibi şov alanına dönüşmüştür. Tahammülsüzlüğüm bunadır. Açıkça söylüyorum. Kimse burada şov yapmasın. Yapılan işler bellidir. Yanlıştır, 'Bu yanlışlar düzelir.' diye biz zamana bıraktık olayları. Ama maalesef bugünkü olan olay Pamukkale belediye başkanına yer bile verilmiyor. O yüzden terk etmek zorunda kaldım." diye konuştu.

Yarından itibaren havuzlar için yasal işlemleri başlatacağını vurgulayan Akkulak, "Mühürleme kararı alacağım işletmelerin. Bu belki gelen turistleri rahatsız edecektir. Ama ruhsatsız bugün özel bir şahsa nasıl bir işlem yapıyorsak aynısını bu tesisler içinde yapacağız. Ben kaçak yapıdan dolayı teftiş geçirdim şu anda mahkemedeyim. Devlet burada kaçak yapı yapmaya kalkarsa bu sıkıntı olur." ifadelerini kullandı.

Bu arada, yüzme havuzlarının açılış törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli milletvekilleri Mithat Ekici ve Mehmet Salih Erdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Erkmen, yeni baştan projelendirilerek aksaklıkları giderilen havuzları halkın hizmetine sunduklarını, tamamlanan havuzların Pamukkale'yle Kocaçukur'u bütünleştirdiği kaydetti. Pamukkale'nin bundan sonra bir başka güzellik kazandığını belirten Vali Erkmen, şöyle dedi:

"Burada tabii güzelliğin ötesinde geniş mekanlarıyla yeni bir hizmet sektörü doğmuş oluyor. Kasabamızdaki arkadaşlarımızla kesinlikle rekabet etme düşüncesinde olan bir tesis değil. Aksine güzelliğiyle herkesi Pamukkale'ye çeken, güzelliklerinden bu bölgedeki arkadaşlarımıza da pay kazandıracak bir tesis olacaktır. Bundan sonraki hedef bir taraftan Karahayıt'taki o suyun merkezi sistem olarak halkın hizmetine sunulması bir taraftan da Gölemezli'deki sıcak suyun gerek Akköy'e gerekse bu bölgeye getirilmek suretiyle bu bölgelerde herkesin termal anlamda yararlandırılmasıdır."

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Bir çocuk yüzme havuzu, iki tane de yetişkin yüzme havuzu bulunan tesise giriş ücreti saat sınırlaması olmadan 15 TL olacak. Tesis ve çevre düzenlemesi İl Özel İdaresi finansmanı ile 1 milyon 400 bin TL'ye mal oldu.