BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  POLİTİKA

Bakan Atalay Tsvetanov ile görüştü

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bulgaristan İçişleri Bakanı Tsvetan Gentchev Tsvetanov ile görüştü.

Abone ol

İçişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşmede konuşan Atalay, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki komşuluk ilişkilerinin gayet iyi yürüdüğünü söyledi. ''Dost ve komşu ülke'' Bulgaristan'ın Avrupa Birliği üyesi olduğuna ve Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakere sürecini yürüttüğüne dikkati çeken Atalay, ''Sayın Bakan'ın gelişiyle daha çok emniyet, jandarma, sahil güvenlik teşkilatları arasındaki ilişkileri biraz daha gözden geçirmiş oluyoruz. Bizim Bulgaristan ile çok konuda işbirliğimiz var ve olmak zorunda. Hem denizde hem karada komşuyuz'' diye konuştu.

Bulgaristan ve Türkiye polis teşkilatları arasında özellikle uyuşturucu, insan kaçakçılığı ve terörizm ile mücadele alanlarında yakın işbirliği olduğunu anlatan Atalay, ''Bugün, bunları daha da geliştirmek için Sayın Bakan ile görüşme yapacağız'' dedi.

Bulgaristan İçişleri Bakanı Tsvetanov ise iki ülke Başbakanı'nın 10 gün önce telefon ile yaptıkları görüşmenin ardından çok kısa bir zamanda bu ziyaretin planlandığını söyledi. Bulgaristan heyetinin Türkiye ziyaretinin her iki ülke için de çok yararlı olacağına inandığını dile getiren Tsvetanov, ''Bu ziyaretler ile iki halk arasında iyi bir dostluk ve işbirliğinin temelini atmış olacağız'' dedi.