BIST 10.320
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.461,12
HABER /  GÜNCEL

İşçi Partisi üç gazeteye dava açtı

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, 3 gazete aleyhinde 30'ar bin liralık tazminat davası açtıklarını bildirdi.

Abone ol

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, 3 gazete aleyhinde 30'ar bin liralık tazminat davası açtıklarını bildirdi.

Önsel, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bazı gazetelerde yer alan ''Silivri'deki Perinçek'ten kalan mühimmatı dağıtın'', ''İşte Doğu Perinçek'in emirleri'', ''Karargah evleri talimatlarını Silivri Cezaevi'nden veriyor'' ve ''Perinçek hapisten emir mi verdi?'' başlıklı haberlerin yayımlandığını bildirdi. Önsel, bu haberleri yapan gazetelerin sorumluları hakkında tazminat davaları açtıklarını söyledi.

Önsel, Zaman gazetesine açtıkları 30 bin liralık davanın İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Star gazetesi hakkındaki 30 bin liralık davanın İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Vakit gazetesine açılan 30 bin liralık davanın ise İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüleceğini kaydetti.

Birinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı İP Genel Başkanı Doğu Perinçek adına avukatları Mehmet Nuri Aytekin ile Emine Dayar tarafından hazırlanan dilekçelerde, ülke çapında faaliyet gösteren, yerel ve genel tüm seçimlere katılan bir partinin Genel Başkanı olan Perinçek'in, yalnızca Türkiye'de değil, dünya çapında tanınan bir siyasal kişilik olduğu ifade edildi. Dilekçelerde, dava konusu yazıların, Perinçek'e çok büyük manevi zarar verdiği kaydedildi.

Dilekçelerde, Perinçek'in kişilik haklarına ağır saldırı yapıldığı gerekçesiyle, davalılar Feza Gazetecilik A.Ş. ve Zaman Gazetesi muhabiri Melik Duvaklı, Nuri Aykon Gazetecilik Ltd. Şti ile Anadolu'da Vakit gazetesinin sahibi Nuri Aykon, Star Medya Yayıncılık A.Ş. ve Star gazetesi muhabiri Helin Şahin'den, toplam 90 bin liralık manevi tazminat istendi.