BIST 10.228
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.475,20
HABER /  DÜNYA

Putinden utandıran motor itirafı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin"in geçen yıl sürpriz bir şekilde Lada Niva jip satın alması Rus üreticisini memnun etmişti..

Abone ol

Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in geçen yıl sürpriz bir şekilde Lada Niva jip satın alması, aracın krizde ayakta kalmaya çalışan Rus üreticisini sevindirmiş ve firmanın ihtiyacı olan tanıtımın gerçekleşmesini sağlamıştı.

Ancak Putin aracı satın almasından 8 ay sonra bir itirafta bulundu: Putin’in satın aldığı Lada Niva jipe Opel tarafından üretilmiş Alman yapımı motor takılmış ve Rus liderin nadiren kullandığı araç Soçi’de sürekli olarak park halinde bulunuyor.

Putin’in Lada seri üretimi yapan krizin vurduğu Avtovaz’daki işçileri kahredecek türden bu rafı, bir grup üniversite öğrencisiyle buluşmasında gerçekleşti.

Putin’in itirafı, Rus liderin bugüne kadarki vatansever tavrıyla da çelişti.

Rusya’da satılan Lada Niva’larda, pek de tutulmayan ve 1970′lerden beri görünümü pek değişmemiş olan Lada sedanlarda kullanılana benzer Rus yapımı motor kullanılıyor. Lada Niva’nın fiyatları 271 bin rubleden (13 bin TL) başlıyor. Putin aracı kaç paraya satın aldığını açıklamamıştı.

Geçen yıl mayıs ayında yeni Lada Niva’sıyla ‘yeri malı kullanan lider’ imajı çizerek caka satan Putin’in sekiz ay sonra vicdanı sızlamış olacak.

Putin bir grup öğrenciyle gerçekleştirdiği sohbet sırasında, “Bunu gizlemeyeceğim, satın aldığım aracın motoru Opel. Aracı daha güçlü kılıyor” dedi. Daha sonra da tekrar aracı övmeye koyuldu: “Avrupa standartlarına göre nispeten ucuz ve kalide de fena değil. Basit ve son derece pratik bir araba.”

Aracın Soçi’de park halinde bulunduğunu ve ara sıra kullandığını belirten Putin, Moskova’da olduğu zamanlar kalabalık bir konvoyun eşlik ettiği zırhlı Mercedes limuzinle dolaşıyor.