BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
HABER /  GÜNCEL

Bahtiyar Duysak kimdir nereli Trump'ın Twitter hesabını kapatan kişi

Bahtiyar Duysak kimdir aslen nereli kaç yaşında? ABD başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabını kapatan isim Türk çıktı. Peki Bahtiyar Duysak neden Twitter hesabını kapattı neler dedi? Bahtiyar Duysak'ın hayatına gelin yakından bakalım.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde ABD başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı 11 dakikalığına kapatılmıştı. Herkes kimin yaptığını merak ederken o ismin kim olduğu ortaya çıktı. Twitter'da çalışan Bahtiyar Duysak, Trump'ın hesabını kapattı.

ABD Başkanı Trump'ın kişisel Twitter hesabı, geçen hafta 11 dakikalığına kapalı kaldı. Buna neden olan kişi olan Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak, konu ile ilgili ilk defa konuştu.  

TechCrunch'a konuşan Duysak'ın öğrenci vizesi ile ABD'de bulunduğu ve Twitter'da müşteri destek biriminde çalıştığını söyledi. Bahtiyar Duysak üzerinde büyük bir baskı hissettiğini ve artık medyadan kaçmak istemediği için Trump'ın hesabını kapatan kişinin kendisinin olduğunu söyledi.

KENDİMİ ESCOBAR GİBİ HİSSETTİM

Duysak, bilinçli olarak yanlış birşey yapmadığını, Trump'ın hesabını silmesinin sadece bir hata olduğunu söyledi. Ancak bu hatasının dünya çapında büyük yankı uyandırmasından dolayı "Kendimi Pablo Escobar gibi hissettim" diyen Duysak, yaptığından pişman olduğunu söyledi.  "Bazen yorgun olabiliyordum, herkes hata yapabilir" diyen Bahtiyar Duysak, sanılanın aksine Trump'ın hesabının bir 'isyankar' Twitter çalışanı tarafından silinmediğini de ortaya çıkarmış oldu.

BAHTİYAR DUYSAK KİMDİR?

Türk kökenli bir Alman vatandaşı olan Bahtiyar Duysak, bankacılık ve finans alanında İngiltere Birmingham Üniversitesi'nden yüksek lisans yaptı. İngiltere'de küresel çapta en iyi 100 üniversitede Yüksek Lisans derecesi aldı. İngiltere'deki zamanlarında, bir İngiliz ajansında çalıştı ve Londra merkezli şirketleri kurdu. Bahtiyar Duysak, kariyerine Amerika Birleşik Devletleri Silikon Vadisi'nde devam ettirme kararı aldı ve onu Google ve Twitter gibi küresel şirketlerin merkezi haline getiren ek bir Amerikan yüksek lisans derecesi üstlendi. 

Linkedin hesabında paylaştığı bilgilerde çok dilli konuşma yeteneği büyük ölçüde fayda sağladığını ifade eden Bahtiyar Duysak, İngilizce, Almanca, Yunanca, İspanyolca ve Türkçe olmak üzere 5 dil biliyor.