BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli’yle çatı yı görüştüler

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun gösterilmesine itirazları konusunda,...

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun gösterilmesine itirazları konusunda, "Biz şahıs olarak etmedik. Konuştuklarımızı kucaklama sürecini tamamlamadığını söyledik" dedi.
Türker, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme sonrası Türker ve Bahçeli kameraların karşısına geçti.
Türker, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adının açıklamasıyla ilgili olarak kendilerinin değerlendirme yapmağını ve konu ile ilgili açıklama yapamayacaklarını söyleyerek, çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Bahçeli’nin ziyaretinin ardından iade-i ziyaret niteliği taşıdığını belirterek, "Kendileri bize bazı açıklamalarda bulundular. Umuyorum bu süreç bir kaç gün içinde sona erer" ifadelerini kullandı.
Bahçeli ise teşekkür ederek, görüşmenin verimli geçtiğini ifade etti.

ÇATIYA DESTEK VERECEKLER Mİ ?
Türker, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek konusunda, "Cumhurbaşkanı adayı ismi konusunda desteğimizi belirtmemiştik. Sayın Genel Başkan bu işi hızlandırmamız gerektiği konusunda ricaları oldu. Biz arkadaşlarımızla değerlendirip kendilerine ileteceğiz" ifadelerini kullandı.
Türker, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’na itirazlarının olduğunun hatırlatılması üzerine, "Biz şahıs olarak etmedik. Konuştuklarımızı kucaklama sürecini tamamlamadığını söyledik" dedi.
Bir gazetecinin, İdris Naim Şahin’in paralel yapıyı bitirme ile ilgili olarak soru önergesi verdiğini hatırlatması üzerine Bahçeli ve Türker, teklifi incelemediklerini söyledi.
(İHA)