BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  GÜNCEL

Sınırda gergin anlar

Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesi Çağlı köyü sakinleri ile askerler arasında çıkan olaylarda 4 zırhlı araç z...

Abone ol

Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesi Çağlı köyü sakinleri ile askerler arasında çıkan olaylarda 4 zırhlı araç zarar gördü.
Hakkari-Şırnak karayolu üzerinde bulunan Çığlı köyünde askerlerin eski Çığlı köyü üzerinde yığınak yapmak istemesi üzerine köylüler ile askerler arasında arbede yaşandı. Eski Çığlı köyü yoluna barikat kurarak askerlerin geçişine izin verilmemesi üzerine askerler ile köylüler arasında olaylar çıktı. Çıkan olaylarda “Kirpi” adı verilen zırhlı araç yan yatarken, 3 ayrı zırhlı aracın ise hasar gördüğü belirtildi.
Çığlı köyündeki olaylar nedeniyle bölgeye gelen Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç ve Hilal Duman ve beraberindeki BDP yöneticileri, köylüleri ziyaret ederek askeri yetkililerle bir görüşme yaptı. Tunç, ”Olaylardan dolayı yatan zırhlı araç halen kaldırılamadığı için şu anda askerler bölgeyi terk etmeyeceklerini söyledi. Askeri yetkililer bize, ’Kaymakamlık ve valililik ile görüşün, sorunu çözün’ dediler. Bakın eski köy yolu üzerindeki gerginlik iki aydır devam ediyor. Barış sürecinde bunların yaşanmaması gerekiyor. Tek isteğimiz askerlerin buradan çekilmesi ve köylülerin rahatlıkla tarım alanlarını işleyebilmesidir” şeklinde konuştu.
Olaylar gece geç saatlere kadar devam ederken, köylüler ise eski köy yoluna barikat kurarak burada halay çekti. Başkan ve askeri yetkililerin görüşmelerinin ardından köylüler yoldaki barikatı kaldırdı.
(İHA)