BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliye AK Partiden Sivas yanıtı

MHP Lideri Bahçeli'nin Sivas'la ilgili söylediği sözlere AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya " bunlar hayal ürünü" dedi.

Abone ol


H.Kübra KOCAOĞLU
İNTERNETHABER

ANKARA- MHP Lideri Bahçeli'nin Başbakan Erdoğan'ın "Sivas'ın ötesine gidemezler" sözüne verdiği cevap AK Parti'de yankı buldu. AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya Bahçeli'nin sözlerine " Bunlar hayal ürünüdür" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Neden durmadan Sivas, başka bir il değil, diye biz de araştırdık. Sivas, Birleşik Kürdistan haritasında Türkiye topraklarının en son sınırı çıktı" şeklindeki ifadesine AK Partili Hamza Yerlikaya'dan cevap geldi. İNTERNETHABER'e konuşan Yerlikaya, "Sivas'ın ötesine gidemezsinizden kasıt MHP'nin oralarda milletvekili çıkaramamasıdır" diye konuştu.

"BU BİR YAFTALAMADIR"

AK Parti ve Başbakan'ın, Bahçeli'nin dediği gibi bir düşüncesi olamayacağını belirten Yerlikaya; "Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Böyle parçaya bölmek olmaz. AK Parti bir tek Tunceli'de milletvekili çıkaramamıştır. Orda da 140 oyla kaybetmiştir. MHP'nin ise o bölgede milletvekili yok. Bunun üzerine yapılan bu söylemler hoş ve şık değildir" dedi.

Bahçeli'nin kendi heyetiyle oturup, araştırıp  böyle bir yaftaya girdiğini söyleyen Yerlikaya " Bu bir yaftalamadır. Bu hayal ürünlerine fazla girmemek lazım" diyerek sözlerini noktaladı.