BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.414,37
HABER /  POLİTİKA

Bahçelinin türban SIRRI

MHP, türban konusunda herkesi şaşırtan bir manevra yaptı. Bahçeli'nin cesaretinin SIRRI bakın ne?

Abone ol

AK Parti ve MHP üniversitelerde başörtüsü yasağının kalkması için  mutabakat sağladı. Peki başından beri Ak Parti'ye destek veren MHP'nin cesareti nereden geliyor?

MHP DE ANKET YAPTIRMIŞ

 ‘YAHU YAZILI AÇIKLAMA YAPTIK, CEVAP VERSENİZE!’

İki parti arasındaki iletişimin başladığı günlerde yaşanan ilginç telefon diyalogları da vardı. Örneğin MHP’nin başörtüsü ile ilgili yazılı açıklama yaptığı saatlerde AK Partili grup başkanvekillerinin telefonları çalıyordu. Karşıdaki MHP üst düzey ekibinin sesi heyecanlı ve netti:
-“Yahu yazılı açıklama yaptık başörtüsüyle ilgili, bir an önce cevap versenize!”


Ankara kulislerinde yapılan araştırmaya göre MHP’nin bu cesaretinin altında parti tabanındaki başörtülü gerçeği ve düzenli olarak anket yaptırmaya başlayan Bahçeli’nin tavırları var.

Her ay siyasette yeni bir gündem getirme hedefini kendi üst yönetiminde kararlaştıran MHP, cumhurbaşkanlığı uzlaşmasından sonra ilk çıkışı başörtüsüyle başlatmış oldu.

Bir başka kritik bilgi ise Bahçeli’nin Anayasa’nın 10. maddesini değiştirelim açıklanmasını yaptığı hafta eline geçen ‘başörtüsü anketi’.

Buna göre yeni kurulan ve adı gizli tutulan A… isimli yeni anket araştırma şirketi Bahçeli’nin isteği üzerine Türkiye’nin 3 büyük ilini kapsayan geniş çaplı bir başörtüsü anketi yaptı.

Anket sonuçları doğrudan Bahçeli ile paylaşıldı. Henüz açıklanmayan anketin içeriğinde üniversitelerdeki başörtülü kızların ‘milliyetçi’ yönelimleri de ölçüldü. Ve bunun partinin bugün aldığı oy oranının üzerinde çıktığı tespit edildi. Yani MHP’nin cesaretinin altında yatan nedenlerden biri başörtüsünün bizzat Milliyetçi Hareket Partisi için de taban sorunu haline gelmiş olması.

Kaynak: Aksiyon