BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.393,38
HABER /  POLİTİKA

Bahçelinin şok tanımı!

Grubu tatile gönderdi. Kendisinden bir yazılı açıklama geldi. Türkiye için şok bir tanım yaptı. Bu tanım çok konuşulur.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son günlerdeki gelişmeleri ilişkin şok bir değerlendirme yaptı. Bahçeli, Türkiye'nin, derinden ve sinsi bir bölünme ve ayrışma ortamının bütün işaretlerini verdiğini belirti ve şöyle dedi:
''Tıpkı ömrünü tamamlamak üzere olan bir köhne ülkenin fetret döneminin emareleri”

DERİN HAYAL KIRIKLIĞI
Temmuz sonu TBMM’nin resmi tatili olarak kabul edildiği için, Grup toplantısı yapmayan Bahçeli, parti teşkilatına dönük bir genelge yayımladı. Bahçeli Genelgede, tartışma, gerilim ve kutuplaşma ile girilen 22 Temmuz seçimlerinden sonra huzur ve esenlik arayan, refah ve kalkınma bekleyen milletin, ''derin bir hayal kırıklığı yaşadığını” savundu. Yaşanan kargaşa ortamının giderek, bir rejim bunalımı işareti verdiğini belirten Bahçeli şunları söyledi:

YIKIM SÜRECİ
''Gelinen bu aşamada ağır bir yıkım sürecinin bütün işaretlerini vermeye başlayan Türkiye'de hükümet aciz, çaresiz ve tahripkar, temel kurumlar yıpranmış, hırpalanmış ve endişeli, siyaset yorgun, tıkanmış ve inatçı, hukuk zedelenmiş, güç kaybetmiş ve öfkeli, milletimiz ise gergin, yoksul ve ümitsizdir.

YÖNETEMİYOR
Ülke yönetimi hükümetin kontrolünden çıkmış, devleti ayakta tutan temel dinamikler olan yasama, yargı ve yürütme arasındaki rabıta ve denge kaybolmuş,

FETRET DÖNEMİ
Küçük bir kıvılcımın büyük sosyal ve siyasal olaylara neden olabileceği bu çok hassas ve son derece kritik ortamda, Türkiye derinden ve sinsi bir bölünme ve ayrışma ortamının bütün işaretlerini vermekte, tıpkı ömrünü tamamlamak üzere olan bir köhne ülkenin fetret döneminin emarelerini göstermektedir.

GÜVENLİK DUVARLARI YIKILIYOR
Yaşanan derin kriz ortamı ve yaklaşan ağır buhrana neden olan tahribatlar, siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel her alanda Türkiye'yi ayakta tutan güvenlik duvarlarını maalesef yıkmaya başlamıştır.

YIKIMI GÖZE ALDILAR
Kişisel ikbal ve kaygıların inadıyla ülkemizi ateşe atmaktan kaçınmayacakları artık belli olan odakların, adım adım düştükleri açmazda kendileri ve beraber yürüdükleri yol arkadaşlarının yanı sıra milli varlığımızı, aziz millet varlığını ve kutlu değerlerimizi de içinden çıkılmaz bir karanlığa doğru sürüklemeyi göze aldıkları anlaşılmaktadır.''

UZAK DURACAĞIZ
Genelgede; bu dönemde MHP'ye, Türk milliyetçilerine ve ülkücülere düşen milli görev ve sorumluluğun daha da arttığını kaydeden Bahçeli; “MHP’lilerin, çatışmaların bulandırdığı puslu ortamın dağılması için ayrışmalardan uzak duracaklar, yapay farklılıkları körüklemekten ısrarla kaçınacaklarını’ da belirtti. Bahçeli, “MHP'liler, hiçbir şekilde milletin ve devletin ayrışmasına, Cumhuriyetimizin hırpalanmasına, demokrasimizin yara almasına seyirci kalmayacak, bu yüksek hassasiyetimiz şartlar ne kadar ağır olursa olsun sarsılmaz bir kararlılıkla sürdürülecektir'' dedi.