BIST 9.525
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.489,83
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den zehir zemberek sözler

Başbakan Erdoğan'ın MHP'ye yönelik "Kafatası ölçer" sözlerine Bahçeli'nin yanıtı sert oldu.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın son grup toplantısında MHP için sarf ettiği, 'kafatası ölçmekten başka bir işe yaramadı' sözlerine zehir zemberek bir açıklama ile yanıt verdi.

Başbakan'ın sözlerini "küstahça ve densiz" bulan Bahçeli, "Ülke tapusunu, emperyalist kadastro görevlilerine ipotek ettiren ve milli varlığı yok etmek için eline tutuşturulan PKK açılımıyla sefere çıkan bu zihniyetin, Türk milletinin bugüne kadar karşılaştığı en büyük nifak ve fitne merkezi olduğu kuşkusuzdur" dedi.

Bahçeli riyakârlığın, çıkarcılığın, utanmazlığın, haksızlığın, hırsızlığın ve bölücülüğün tavan yaptığı AKP'li iktidar yıllarının, çok yakın bir zaman içinde son bulacağı iddiasında bulundu.

HÜKÜMET NEDEN SESSİZ


MHP lideri Devlet Bahçeli son günlerde artan terör saldırıları üzerine yazılı bir açıklama yaptı. "Omurgasız, çapsız, vicdansız ve gayri milli bir siyasetin tüm emarelerini sergileyen iktidar zihniyeti millet ve devlet hayatını tek kelimeyle kaosa sürüklemiştir" diyen Bahçeli hükümetin artan saldırılar karşısında sessiz kaldığını ileri sürerek şunları söyledi:

"AKP hükümeti, uluslararası ilişkilerde sıfır sorun politikasıyla, küresel güç merkezlerinin taşeronluğuna talip olmuş ve arkasında duranların suflörlüğünü yaparak kişiliksiz ve kaypak bir duruş göstermekten utanmamıştır. Bu gerçekler ortadayken, son günlerde PKK'lı teröristlerin artan kanlı saldırılarına hükümet tarafından tepki gösterilmemesi üzerine iyi düşünmek gerekmektedir. Nitekim Osmaniye ve Şırnak'ta bir hafta içerisinde meydana gelen hain saldırılar neticesinde toplam oniki Mehmetçiğimiz yaralanmış, bir Mehmetçiğimiz de şehit düşmüştür. Sinop'un Boyabat ilçesinde ise üç polisimiz alçakça düzenlenen saldırılar sonucunda yaralanmışlardır. Ne var ki bu gelişmeler hükümeti harekete geçirmeye yetmemiş ve Başbakan Erdoğan'ın ağzından konuyla ilgili herhangi bir tavır ve milletimizi rahatlatacak bir beyan duyulmamıştır.

Başbakan Erdoğan'ın Libya'dan Filistin'e kadar, bu ülke vatandaşlarının emniyet ve huzurlarının sağlanması için ikide bir sahte de olsa çıkışları biliniyorken, bölücülük ve terör kuşatması altında bulunan Türk vatandaşlarına karşı benzer yaklaşımları göstermemesi samimiyetsizliğinin ve kafasının nerelerle meşgul olduğunun açıkça kanıtıdır.

ERBİL GEZİSİNE AĞIR ELEŞTİRİ

Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın Erbil'e giderek Barzani ile yaptığı görüşmeyi de yerden yere vurdu. Bahçeli şunları söyledi:
"PKK'lı canilerin yuvalandığı ve himaye edildiği Irak'ın kuzeyinde; sazlı sözlü sıra gecelerine katılan Başbakan'ın, Ankara'nın şerefini Erbil'de yerlere düşürdüğü ayan beyan ortadadır. Peşmerge reisine yönelik olarak; 'muhatabımız değil, teröre yataklık yapıyor, hesabı sorulur, bana onu sormayın' sözlerinin tarafı ve sahibi bellidir. Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerinden sonra, Erbil'in meşrulaştırılması ve Barzani'nin abilikten, kardeşliğe ve dostluğa da terfi etmesi milletimiz tarafından ibret ve nefretle hatırlanacaktır. Anlaşıldığı kadarıyla AKP, 12 Haziran seçimlerinden galibiyetle ayrılması halinde peşmerge kalıntısı ve bölücü çevrelerle birlikte el ele verecek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin içten ve dıştan çökmesine zemin hazırlayacaktır.

Planlanan yeni anayasa kapsamında iki dilli, iki bayraklı ve iki ortaklı bir federasyon yapılanmasının şartları oluşturulacak, başkanlık sistemi de bunun manivelası olacaktır.

AKP'nin yanında saf tutmuş olan; Kandil, İmralı, Erbil, Erivan ve Okyanus ötesi tüm unsurlar umut ve beklentilerini 12 Haziran seçimlerinden çıkacak sonuca bağlamışlardır.

Bu seçim; Cumhuriyet'in federasyonla, kardeşliğin bölünmeyle, birlikte yaşamanın dağılmayla, dürüstlüğün sahtekârlıkla, refahın krizle, temizliğin pislikle mücadelesine sahne olacaktır.

KAFATASI SZÖLERİNE BAHÇELİ'DEN YANIT

Bahçeli zehir zemberek açıklamasında Başbakan Erdoğan'ın son grup toplantısında yaptığı konuşmayı da yerden yere vurdu. Başbakan'ın "çirkin ve bayağı" olarak nitelendirdiği sözlerinin karşılıksız kalmayacağını belirten Bahçeli şunları söyledi:

"Milliyetçi Hareket Partisi'ne, 'kafatası ölçmekten başka bir işe yaramadı' diyerek küstahça ve densiz bir şekilde iftira atan ve hezeyan bataklığında şuurunu kaybeden Başbakan'ın asıl bilmesi ve kabul etmesi gereken gerçek şudur:

Ülke tapusunu, emperyalist kadastro görevlilerine ipotek ettiren ve milli varlığı yok etmek için eline tutuşturulan PKK açılımıyla sefere çıkan bu zihniyetin, Türk milletinin bugüne kadar karşılaştığı en büyük nifak ve fitne merkezi olduğu kuşkusuzdur.

Ayrıca partimizi, Türkiye partisi olmadığı suçlamasıyla değersizleştirmeye çalışan Başbakan'ın; kimlerin menfaatini gözeterek ve desteğini alarak ayakta kaldığını, ülkemizi hangi çevrelerin yönlendirmesi ve telkini altına soktuğunu açıklaması geride kalan siyasi ahlakının bir icabı olacaktır.

Riyakârlığın, çıkarcılığın, utanmazlığın, haksızlığın, hırsızlığın ve bölücülüğün tavan yaptığı AKP'li iktidar yılları, çok yakın bir zaman içinde son bulacaktır.

Şartlara göre kılık değiştirmeyi fazilet diye yutturan ikiyüzlü ve istismarcı AKP zihniyeti, yaptıklarının hesabını millet vicdanında ve adalet önünde mutlaka verecektir. Bundan herkes emin olmalıdır."