BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.444,20
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden Ağara argo uyarısı

MHP lideri Bahçeli, asker-siyasetçi ilişkisiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, asker-siyasetçi ilişkisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "İkisi de bir kurumdur. Birbirleriyle uyum içerisinde Türkiye'nin meselelerini ortaklaşa göğüsleyerek, çözme noktasında bulunmalarında yarar vardır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkez binasında bayram kutlamalarını kabul etti. Partililerle tek tek tokalaşıp bayramlaşan Bahçeli, İslam aleminin acı ve ızdıraplarla dolu bir bayramı idrak ettiğini söyleyerek, Türkiye'de ve bölgede barış ve huzurun gerçekleşmesini temenni etti. Bahçeli, Türkiye'nin siyasi gündemine ilişkin gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı.

Bahçeli, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, "Biz kodun mu oturtan paşayı cephede görmek isteriz" şeklindeki sözleriyle ilgili olarak ise, "Türkiye'de cumhuriyetin temel nitelikleri kalıcı hale geldiği süre içerisinde demokrasimizin gelişerek, yaygınlaştığı bir ortamda, bunlara paralel olarak siyasi kültürümüzün de gelişmiş olması lazımdır. Son yıllarda siyasi kültürümüzde 'argo' kavramlarla görüşlerini açıklamak moda haline gelmiştir. Bundan sakınılmasında, daha güzel üsluplarla düşüncelerimizi topluma anlatmakta, bir uzlaşma zemini içerisinde buluşmakta yarar vardır" dedi.

MHP lideri Bahçeli, basın mensuplarının Sakarya, Bursa, İzmit, Ankara, Mersin ve Adana illerinde art arda 7 kişiyi öldüren seri katillerin Rahşan Affı ile cezaevinden çıktığıyla ilgili soruları üzerine, "Bir dönemde çıkartılmış afla hiçbir suç işlenmeyecektir diye bir kural toplumsal olarak yoktur. Önemli olan suç unsurlarını ortadan kaldırabilecek azim ve kararlılığı ortaya koyarak, her türlü asayişin sağlanması gerektiği düşüncesi üzerinde buluşmak" diye konuştu.

Bahçeli, son dönemdeki asker-siyasetçi ilişkilerini nasıl bulduğuna ilişkin bir soruya da, "İkisi de bir kurumdur. Birbirleriyle uyum içerisinde Türkiye'nin meselelerini ortaklaşa göğüsleyerek, çözme noktasında bulunmalarında yarar vardır" karşılığını verdi.