BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Fransada isyan korkusu

Fransız İç İstihbarat Servisi (RG) tarafından hazırlanan bir rapor, Parisliler'i ürküttü

Abone ol

Fransız İç İstihbarat Servisi (RG) tarafından hazırlanan bir rapor, başkent Paris'in banliyölerindeki asayiş durumunun "endişe verici" olduğunu ortaya koydu.

RG tarafından hazırlanan ve basına sızan rapora göre, banliyölerde isyan çıkma riski oldukça yüksek. Asayişi sağlamak için görevli polise düzenlenen saldırılara dikkat çekilen raporda, "Banliyölerde durum oldukça gergin" ifadesi kullanıldı.

Bu arada RG dışında, polis sendikası, barolar ve milletvekilleri de yaptıkları açıklamalarda, gerekli tedbirlerin alınmaması halinde geçen yılki isyan hareketinin tekrar başlayacağı görüşünü dile getiriyorlar.

İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy'nin, önceki gün, banliyölerde şiddet olaylarına karışan gençlere "caydırıcı olması amacıyla daha ağır cezalar verilmesini" talep etmesi, insan hakları dernekleri ve barolar tarafından "yargıya müdahale ediliyor" gerekçesiyle eleştirilmişti.

Hafta sonu Paris banliyösünde bir otobüsün ateşe verilmesi ve son bir hafta içinde devriye gezen polislere yönelik dört ayrı yerde yapılan saldırılar, "geçen yılki isyan eylemi yeniden mi başlıyor" endişesini gündeme getirmişti.