BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli taban kontrolünü kaybetti mi?

Der Standard, MHP Lideri Bahçeli'nin seçmen kitlesi üzerinde kontrolünü kaybettiğini yazdı.

Abone ol

Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde Türkiye karşıtlığı ile bilinen Avusturya'da medya Türkiye'deki referandum sonuçlarını insan hakları ve demokratikleşme alanında kazanım olarak sayfalarına taşıdı.

Ülkenin saygın gazetelerinden Der Standard'da yayımlanan referandum yorumunda, milliyetçi partinin sevenlerinin AK Parti'ye referandumda yüzde 50 oy oranını aşmasında destek olduklarını belirtti.

Devlet Bahçeli'nin seçmen kitlesi üzerindeki yönlendirici etkisini kaybettiğini yazan gazete, MHP'nin güçlü olduğu Osmaniye, Kastamonu, Isparta gibi şehirlerdeki referandum sonuçlarına bakarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli bir başarı sağladığını belirtti.

Alparslan Türkeş'in, "En kötü demokrasi darbe yönetiminden iyidir." sözlerine de yer veren Der Standard, Bahçeli'ye en büyük darbeyi kurucular kurulunun 'evet' çağrısıyla aldığını yazdı.

Ülkenin etkin gazetesi die Presse ise ekonomi çevrelerinde referandum sonrasında din ve fikir özgürlüğünün garanti altına alan, toplumun gereksinimlerini içeren yeni bir anayasanın yapılması taleplerini sayfalarına taşıdı.
Kronen Zeitung gazetesi referandum sonucunda Türkiye'nin AB ile yürütülen görüşmelere özgüveni artmış bir şekilde devam edeceğini yazdı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger de sonuçları memnuniyetle karşıladı. Askerin siyasetteki rolünün azaltılması ve vatandaşların haklarının güçlendirilmesinin Avrupalılaşma yolunda atılmış adımlar olduğunu ve kendilerinin bunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.