BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.500,34
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli paketi yerden yere vurdu

MHP lideri Bahçeli "Bugün yalnızca ön değerlendirme" diyerek demokratikleşme paketini yerin dibine batırdı.

Abone ol

Yeni yasama yılının bugün açılmasıyla beraber MHP lideri Devlet Bahçeli ilk grup toplantısını yaptı. Bahçeli'nin gündeminde Başbakan Erdoğan tarafından dün açıklanan "demokratikleşme paketi" vardı.

Pakete "kabus paketi" diye isim takan Bahçeli'nin hedefinde kendisine "densiz" diyen Arınç da vardı, bugünkü yazısında anıt dikilmesini öneren Mümtazer Türköne de vardı.

Türköne'ye Gülen'in yanını adres göstererek "Zafer anıtı dikemezler hatta işler ters gittiğinde soluğu okyanus ötesinde alırlar" diyen Bahçeli, Arınç'ın densiz sözleri için akıl hastalığı imasında bulundu. 

ANDIMIZI YANLIŞ OKUDU

Andımızın kaldırılmasını da sert sözlerle eleştiren Bahçeli grup toplantısını Andımız'ın son satırlarını okuyarak bitirdi. Ancak Andımız'ın "Varlığım Türk varlığına armağan olsun" bölümünü "Varlığını Türk varlığına armağan olsun" diye okudu


Bahçeli'nin açıklamasından satırbaşları...


Demokratikleşme paketi utanç vesikasıdır. Başbakan Erdoğan bu paketi Türkiye'nin

ARINÇ'TAN BAHÇELİ'YE: DENSİZ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 'Demokratikleşme paketine yönelik 'PKK'nın başarısı' ifadesini kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert cevap verdi. (Haberin devamı...)
-
ZAFER ANITI DİKELİM

turkone-anit.jpg

Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı Demokratikleşme Paketi, yazar Mümtaz'er Türköne'yi coşturdu.(Haberin devamı...)
 

demokratikleşme tarihinin son 11 yıllık döneminin sonucu olarak görüyorsa aklını Kandil'de kaybetmiş demektir.

Görünen odur ki Başbakan vicdanını PKK'ya satmıştır. Bu bir ayıp ve rezalettir. Başbakan Erdoğan 11 yıl önce tek bir paketle tüm yasakları kaldırmayı gönlünün istediğini ancak siyasi zeminin haızr olmadığını söylemişti. Sorarım başbakan bu ülkede yasak olsaydı sen ve zihniyetin nasıl başbakan olacaktı?  

Öğrencilere orman yolu gösterirken çok mu demokrattın? Medyayı susturan ses, oy vermeyenleri suçlayan sen şimdi demokratikleşmede ahkam mı kestirmektesin.

ELİ KANLI KATİLLERE MÜJDE

Sayın Başbakan demokrasinin tramvay olduğunu söylerken bilincin açık mıydı? Lütfen söyleyin bu özgürlüğe susayan kimlerdir, paketten yüzü gülecek bölücülerden başka kaç kişi vardır. Türk milleti ağlarken, kimliği giderken neye sevinecektir?

Buna göre paketle şehitlerimizin arzusunu yerine getirdiklerini hiç yüzü kızarmadan dile getirmiştir. Ne zamandan beri PKK'nın dayatması aziz şehitlerimizin arzusudur. Sende hiç mi vicdan kalmamıştır. Eli kanlı katillere müjde verilmesini şehitlerin arzusu diye lanse etmek nedir.

TÜRK KİMLİĞİ DAYATMA DEĞİLDİR

Başbakan Erdoğan artık Türkiye'de kimlik dayatan vatandaşların kökeniyle uğraşan bir devlet yoktur demektedir. Ek olarak vatandaşların taleplerine kulak tıkayan, asimile eden bir devlet anlayışı yoktur demektedir. Erdoğan hangi kimlikten bahsetmektedir? Kendileri dışında kimliklerle kimler uğraşmaktadır. Türk kimliği bir dayatma değildir. Türk kimliği sana rağmen, senin gibilerine rağmen yoldaşın dostun İmralı canisine rağmen bayrak gibi dalganacaktır.

ZAFER ANITI DİKEMEZLER OKYANUS ÖTESİNE GİDERLER

Başbakan herşeyi bırakmış muhalefet partileriyle uğraşmıştır. Sözüm ona millete ayak uydurmalıymışız. Kendi eksiğini görmeyen muhalefet milleti suçluyormuş. 

Başbakan Erdoğan ve yandaşları zafer anıtı dikemezler. Bırakın anıt dikmeyi işler ters döndüğünde soluğu okyanus ötesinde zor alacaktır.

Sessiz devrim yapmakla övünürken sinsi devrimle PKK ile pazarlık yapılmıştır. Bu paket İmralı canisinin tezgahından geçmiştir. uzun süre beklemesinin nedeni budur. Pakette Türk milleti yoktur, milletimizin beklentisi yoktur. 

ARINÇ'A DENSİZ CEVABI

Bölücüler önemli bir menzi kazanmış PKK başarmıştır heralde bundan sonra sayın Bülent Arınç  kendisiyle müsemmaha densiz ifadesini bundan sonra ağzına alamayacaktır. Zira insanın kendine hakareti akıl hastalığıdır ki, kendisi henüz bu duruma gelmemiştir. 

AKP-PKK ittifarkı anayasa değişikliği için işbirliği de yapabilecek. Herkesin hakkını veriyoruz diyerek PKK taşeronluğu yaparak Başbakan kendi yüzünü göstermiştir.

KABUS PAKETİ

Kabus paketinden taşan PKK taleplerini Türk milleti dehşetle izlemiştir. Bugün yalnızca ön değerlendirme yapmış bulunmaktayız. PKK'nın bölücü talepleri 4 aşamadandır. Seçim kanununa ek yaparak iki kişilik eş genel başkanlığı getirileceği ortaya çıkmıştır. Başbakan PKK'nın sözcüsü BDP'nin uyguladığı yöntemi meşrulaşmıştır.

Başbakan resmiyette bunu fiilen yapmalı ve İmralı canisini partisine eş başkan yapmalıdır. Bu yanlışın uygulaması ülkemizi iki dilli iki devletli hale getirmektedir.

BAŞBAKAN 45 GÜNDE ÇARK ETTİ

Başbakanın paketinde özel okullarda farklı dillerle eğitim verileceği anlaşılmaktadır. Bu bal gibi anadilde eğitim paketidir. Oysa ki aynı Başbakan 15 Ağustos'ta anadil sorusuna resmi ve özel okullarda böyle bir çalışma yok demiştir. 

Erdoğan ne olmuştur da 45 gün içinde çark etmiştir. Demek ki PKK öyle boğazını sıkmıştır ki Başbakan sonunda ipleri teröristlerin eline vermiştir.

Akillerin talepleri de yerine getirilmiştir. Anadilde eğitim Türk milleti için en ciddi açmazdır ve Türkiye'yi parçalamaya götürecektir.

MHP olarak bunu kabullenmemiz mümkün olmayacaktır. Diğer taraftan köylerin eski isimleri verilmesi yapılacaktır. Bu önerinin de terör örgütüne ikram olduğundan mazur görülecek yanı yoktur.

Roman enstititüsü yapılacaktır. Romanlara yapılan konuttan da bahsetmiştir. Saymakla varamadığı 36 etnik grup için de konut yapacak mıdır. Bu nasıl iştir ki sanki Roman kardeşlerimiz bu milletin dışındadır? Bu bölücü bir tavırdır.

AİLELER OKULLARDA ANDIMIZ'I OKUDUĞUNDA NE YAPACAKTIR? 

Paket PKK'nın filesini oldurmuştur. Son olarak duygulanarak hatırladığımız Andımız'ın kaldırılması ahlaksızdır. Başbakan zihniyeti Türküm demesinden neden rahatsızdır. Yarın çocuklarımızın aileleri okulları sardığında birlikte Andımızı okuduğunda ne yapacaktır, ailelere de gaz sıkacak mıdır?

Sizlerin huzurunda Andımız'ın son satırlarını okuyorum: Varlığını Türk varlığına armağan olsun, ne mutlu Türküm diyene!