BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.500,94
HABER /  DÜNYA

Bu telefon yaşlılara özel

Bütün dünyada artan yaşlı nüfus üreticilerin bu alanda yeni ürünler geliştirmesini ve sorunlara yeni çözümler getirmesini sağlıyor. Yaşlılar...

Abone ol

Bütün dünyada artan yaşlı nüfus üreticilerin bu alanda yeni ürünler geliştirmesini ve sorunlara yeni çözümler getirmesini sağlıyor. Yaşlıların ve yakınlarının hayatlarını kolaylaştıracak telefon da bunlardan biri. Basit kullanımlı büyük rakamlı telefonun acil durum uyarı butonu da var.
Concox’un ’GS503 Senior Phone’ adlı telefonu, yaşlı ve yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Özellikle ileri yaştaki insanlar için üretilen telefon, büyük rakamlı tuşlar, kolayca okunan ekran, basit kullanım, tuşlara basıldığında rakamların sesli olarak okunması ve acil durum uyarı butonu olmak üzere pek çok, hayat kolaylaştırıcı fonksiyona sahip bulunuyor. Telefon, içinde bulunan GPS modülü, uydular aracılığı ile kişinin konumunu tespit ederek bilgisini bir merkeze iletiyor ve anlık konumu kişinin yakınları tarafından bilgisayar ya da cep telefonu üzerinden takip edilebiliyor.

TEK TUŞLA "İMDAT"
Telefonun arka kısmında ise “Acil Durum Uyarı Butonu” özelliğine sahip büyük turuncu renkli bir SOS butonu bulunuyor. Kriz geçirme veya yardım gerektiren herhangi bir acil durumda bu butona basan kişinin konum bilgisi sinyal olarak merkeze ulaşıyor ve acil yardım ekipleri o kişi ve/veya yakınları ile iletişime yönlendiriliyor. Bunun yanı sıra telefon sahibi, istediği zaman kendisine verilen numarayı tek tuşla arayarak bir doktor ile görüşüyor ve dilediği konuda tıbbi danışma hizmeti alabiliyor. Concox’a sahip olanlar, acil ambulans ve tıbbi danışmanlık hizmetleri alabilecekler.
İleri yaşa gelmiş kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve acil sağlık hizmetlerine kolay ulaşımlarını hedefleyen özel dizayn Concox telefon 4-6 Ekim 2013 tarihlerinde WOW Uluslararası Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ‘Yaşlı Dostu-Expo50+ İstanbul Fuarı’nda tanıtılacak.
(İHA)