BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Paket, önerilerimizin kötü bir kopyası

Demokratikleşme paketini değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün karşımıza getirdikleri, bizim önerilerimizin kötü bir ko...

Abone ol

Demokratikleşme paketini değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün karşımıza getirdikleri, bizim önerilerimizin kötü bir kopyası” dedi.
Sincan F Tipi Ceza Evinde yatan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra bir basın toplantısı düzenledi ve gündemi değerlendirdi. AK Parti iktidarlarının 11 yıllık dönemde Türkiye’ye zemin kaybettirdiğini ve bir çok alanda gerileme yaşattığını iddia eden CHP lideri, “11 yılda demokrasi erozyona uğradı. Toplumsal uzlaşı, ortak akıl gibi temel değerler yok sayıldı. 11 yılda çok büyük bir demokrasi açığı oluştu” diye konuştu.
Demokratikleşme paketini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bugün karşımıza getirdikleri, bizim önerilerimizin kötü bir kopyası” dedi. Paketin Türkiye’nin temel sorunlarına hiçbir cevap veremediğini savunan CHP lideri, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin sorunu makyajla çözülmez. Türkiye’nin topyekün bir demokrasi paketine ihtiyacı vardır. Diktatör lütfetmiş, demokratikleşme paketi hazırlamış. ‘Benim istediğim kadar demokrasi’ diyor. ‘Ben istediğim kadar getiririm, istediği kadar izin veririm’ diyor.”
(İHA)