BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.512,06
HABER /  DÜNYA

Bu derenin suları zehir saçıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, tarla sulamakta kullanılan Kalburt deresi zehir akıyor.<br/>CHP İnegöl İlçe Başkanı Turhan Neşe, Kalburt deresin...

Abone ol

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, tarla sulamakta kullanılan Kalburt deresi zehir akıyor.
CHP İnegöl İlçe Başkanı Turhan Neşe, Kalburt deresinde incelemelerde bulundu. Kalburt deresinin mesken ve sanayi atıkları yüzünden hızla kirlendiğine dikkat çeken Neşe, "Kalburt deresinde şu an yoğun bir leş kokusuyla karşı karşıyayız. Burada iş yerleri var. Belediye Sahipsiz Hayvanlar Bakım Evi burada. Yine burada mezbaha var. Maalesef burada durmak mümkün değil. Derelerimizin ıslahını istiyoruz. Derenin bir an evvel ıslah edilmesini istiyoruz. Çünkü tarım alanlarımız da tehdit altındadır. Bu leşlerle, türlü atıklarla dolu olan derenin suyu ile çevredeki sebze ve meyve bahçelerimiz sulanıyor. Böylesine büyük bir tehlikenin önüne geçilmesi için ilgilileri göreve davet ediyoruz" dedi.
İnegöl’de Türkiye’nin 81 iline örnek olacak bir genel arıtma sistemi olduğunu ifade eden Neşe, "Ve o arıtma sistemimizle bizler övünüyoruz. Bana göre çok önemsiz bir çalışmayla, kısa bir hizmetle buradaki sıkıntılar giderilebilir. Türkiye’ye örnek bir arıtma tesisini kurabilmiş bir İnegöl, Kalburt deresinin bu basit meselesini de çözebilir" diye konuştu.
Neşe, içinde her türlü atığın, pisliğin olduğu dereden çevredeki meyve ve sebze üreticilerinin pompayla su çekip arazilerini suladığına dikkat çekti.
(İHA)