BIST 10.422
DOLAR 32,20
EURO 34,92
ALTIN 2.408,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bahçeli'ye densiz tepkisi!

Bahçeli'nin demokratikleşme paketine yönelik söylediği sözlerine Arınç'tan çok sert tepki geldi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 'Demokratikleşme paketine yönelik 'PKK'nın başarısı' ifadesini kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert cevap verdi.

KİM O DENSİZ!

Arınç, "Paketin ne PKK ile ne İmralı ile ne çözüm süreciyle kesinlikle ilişkisi yok. Acımasızca söylenen edep dışı ifadeyle bunu 'PKK’nın başarısı' olarak paketi göstermek büyük densizliktir. Bu sözü kim söylerse söylesin sorumsuzca ifade edilmiş, Sayın Başbakanı ve hükümeti kötülemenin ötesinde nefrete yöneltmek için söylenmiş bir sözdür." dedi."

Bülent Arınç, partisinin Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin demokratikleşme paketine yönelik 'PKK'nıın başarısı' şeklindeki değerlendirmesinin gazetelerde yer aldı, bu açıklamayı nasıl değerlendiriyor sunuz?" yönündeki sorusu üzerine Arınç, "Kim o densiz" diye sordu. 

Toplantıya güzel başladıklarını belirten Arınç, şunları kaydetti: "Biz net adamız, Bahçeli onu söylemişse cevabını veririm. Demokratikleşme paketi dediğimiz şey bugüne kadar yaptıklarımızdan farkı yok. 11 yıllık hükümet olarak göreve gelir gelmez olağanüstü hali kaldırdık, 20 yıldır devam ediyordu. Yurttaşlarımızın temel hakları konusunda, ana dil konuşulması gibi birçok alanda sadece Kürt yurttaşlarımız için değil, ülkede yaşayan insanların kendi temel haklarını tanım konusunda önemli adımlar attık. Bunların terörle alakası yok. İlk defa gelen bir paketi konuşmuyoruz. Çalışmalar bitti. Bunun kenarından, uzağından, yakından konuşulanları takip ediyoruz. Pakette yer alan 20’ye yakın konuyu açıklamak bana düşmez. Tasarı olacaksa Bakanlar Kurulu’nda tartışılır, Haluk Koç ve Sayın Bahçeli’yi davet etme geleneğimizi de Bahçeli'ye 'bunu seninle konuşalım' deme imkanımız yok. Başında Başbakan var. Orada konuşulan bir şeyi senin bilmen gerekmez. Biz yaptığımız işi biliyoruz hazırladığımız paketin PKK, İmralı ve Çözüm süreciyle bir ilişkisi yok. Bu büyük bir densizliktir. Bu sözü kim söylerse söylesin sorumsuzca ifade edilmiş kötülemenin ötesinde nefrete yöneltmek için söylenmiş bir sözdür."