BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,80
ALTIN 2.408,67
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli ilk kez özel röportaj verdi

Bahçeli 2007 Temmuz genel seçimlerinden bu yana ilk kez özel röportaj verdi. Erken seçimden, Obama'ya kadar her soruyu yanıtladı;

Abone ol

İNTERNETHABER
Bahar GİRTİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli 2007 Temmuz genel seçimlerinden bu yana ilk kez özel röportaj verdi. Seçim gezileri için çıktığı Doğu turuna uçakla gitmeyi tercih etti. Bahçeli'nin gezisine Star Ana Haber Ankara Haber Müdürü Esad Bala da katıldı.

Devlet Bahçeli Star Haberin sorularını yanıtladı. İşte konuşmalarından satır başları;

SEÇİM HARCAMALARI İÇİN NE DEDİ?

"Makam arabalarıyla arkasından başbakanlığa ait bir Cumhuriyet otobüsüyle şehire giriyor. Sonra da bir başbakanlık kurumu olan TOKİ'nin düzenlemiş olduğu sanal açılımlar bahanesiyle parti mitingi yapıyor. Bu tür siyasi tarihihn hiç görülmemiş, bugüne kadar başbakan olmuş olan şahsiyetlerin hiç birisinin iltifat etmemiş olduğu bir yaklaşımdır. Tasvip etmek de mümkün değildir."

SİVAS'TAN ÖTEYE GEÇEMİYOR MU?

Başbakan Erdoğan'ın Bahçeli ve diğer parti liderleri için "Sivas'tan öteye geçemiyorlar mı?" eleştirisine de Bahçeli'den yanıt gecikmedi.

"Sayın Başbakan siyasi partilerin genel başkanlarına 'Sivas'tan öteye gidemiyorlar' derken ana muhalefetle muhalefeti kastediyorsa o zaman bu düşündürücüdür. Çünkü Avrupa'da Türkiye'yi bölmek için hazırlanmış olan seneryoların bir bölümü haritalara dayalı, bu haritalardan bir tanesi Sivas ve Gavur Dağı diye nitelendirdiğimiz, eksenin Doğu kısmını başka bir siyasi kimlikle veya hayal olan bir devletçikle ifadeye çalışıyorlar. Sayın Başbakan da bunu körüklüyor."

TRT ŞEŞ İÇİN NE DEDİ?

Kürtçe açılımlarla ilgili fikirlerini ile getiren Bahçeli, bu açılımların ayrımcılığı körüklediğini öne sürdü ve şunları söyledi;

"Bunlar Türkiye'deki ayrımcılığı körükleyen yanlış davranışlardır. Zaman zaman sanatçılar da aynı hataya düşüyorlar. Bir moda gibi algıyorlar. Toplumda ne gibi yaralar açtıklarının farkında değiller."

EKONOMİK KRİZ TEĞET GEÇTİ Mİ?

Ekonomik kriz konusunda hükümetin pembe bir tablo çizdiğini ve gerçeği görmediğini söyleyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kriz ile ilgili sözlerini kaale almadığını belirtti.

"Türkiye'nin ekonomik durumuyla alakalı olarak Sayın Başbakan gerçekleri tam olarak yansıtmıyor. 'Teğet geçti, hamdolsun iyiyiz, bizim çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Muhalefet panik yaratıyor, felaket tellallığı yapıyorlar' gibi hiç bir şekilde kaale alınmayacak söylemlerle o ancak ve ancak kendisini tatmin eder. Ama gerçeği görmesi lazım... Gerçeği göremiyorsa bir gün gerçek kendisini görecektir."

OBAMA'NIN TÜRKİYE ZİYARETİ

ABD Başkanı Obama'nın Türkiye'ye gelişini de yorumlayan Bahçeli şunları dile getirdi;

"Obama'nın Türkiye'ye gelişi bir çok çevre tarafından iyi bir gelişme. Türkiye'ye verilen bir önem olarak algılanıyor. Ancak Şubat ayında ABD Başkanlığını yüklenmiş olan bir devlet başkanının Türkiye'ye gelişi, erken oluyor gibi geliyor bana... O zaman böyle bir acil gelişi körükleyen sebepleri dşünmek lazım. O da Orta Doğu'da aranmalı, İran - Amerika ilişkilerinden aranmalı, Ermeni ilişkilerinde aranmalı."

ERKEN GENEL SEÇİM OLMALI MI?

"Bu seçimlerde erken genel seçimi vurgulayan bir durum yok. Çünkü bu bir mahalli idareler seçimidir. Ancak bugünkü AKP zihniyetine millet iradesiyle bir uyarıda bulunmayı anlamlı kılan bir seçim sonucu ülkemiz için yararlı olur."