BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Kaya AKPye oy verirdi

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ahmet Kaya'nın tercihinin AK Parti'den yana olacağını söyledi ve;

Abone ol

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, Kürtçe şarkı söylemek istediğini için dışlandığını belirttiği sanatçı Ahmet Kaya'ya olan sevgisini bir kez daha dile getirdi. 

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, Kanal A' daki "Görüş Farkı Seçim 2009" adlı programa katıldı.

Canlı yayında bir izleyici Arzu'dan İstiklal Marşı'nı Kütçe okumasını istedi. Arzu ise bu isteği "Yanlış okuyabilirim" diyerek geri çevirdi.

Gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Tercüme edebiyatla uğraşan insanların işi, yanlış okumak istemem. Bir marşı tercüme etmek, onu bir başka dile çevirmek o kadar kolay değil. Arzu, bunun yerine canlı yayında Kürtçe birlik ve beraberlik mesajı verdi.

AHMET KAYA AK PARTİ'YE OY VERİRDİ

Ahmet Kaya'nın Kürtçe şarkı söylemek istediği için dışladığını, hatta yargılandığını kaydeden Kutbettin Arzu, "Ahmet Kaya yaşasaydı AK Parti'ye oy verirdi. Ahmet Kaya bu demokratikleşme sürecine, barış sürecine oy verebilecek bir insan. Niye gitti? Kürtçe bir şarkı söyledi, diye. O günün şartlarında yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ama bugün olsa Ahmet Kaya TRT Şeş'te ya da Türkiye'nin başka kanallarında Türkçe, Kürtçe şarkı söyleyebilecekti. 2 gün önce bir konserde Ajda Pekkan Kürtçe şarkı söyledi. Daha önce Ajda Pekkan'ın Kürtçe şarkı söyleme şansı var mıydı?" diye sordu. Arzu, Pekkan'ın Kürtçe şarkı söylemesinin bölgede çok olumlu karşılandığını kaydetti.

DTP'li milletvekillerin Kürtçe bilmediğini anlatan Arzu, "Kaç tane milletvekili Kürtçe biliyor, bilmiyor, doğrusu böyle bir istatistik yapmadım. Mesela Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler hanımefendi. Dışarıdan gelmiş ve Kürtçe bilmiyor. Dolayısıyla DTP içinde milletvekili anlamında da belediye başkanı anlamında da Kürtçe bilmeyenlerin sayısı epeyce fazla. Bir röportajda söyledim Osman Baydemir aday olmazsa o da bana oy verebilirdi." şeklinde konuştu.