BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli bu sözlerle 'püskevit'i aratmadı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Hilal Kart' tarifi de püskevit gibi çok konuşulacak...

Abone ol

İNTERNETHABER/MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, AK Parti'nin ekonomi politikasını eleştirirken kullandığı 'püskevit' kelimesinin ardından şimdi de 'entari' açıklaması gündeme oturacak gibi...

12 Haziran 2012 seçimleri öncesi MHP tarafından hazırlanan 'Hilal Kart' sayesinde yoksul vatandaşın isteklerinin kolayca karşılanacağını belirten Bahçeli, Hilal Kart'ın kişiye sağlayacağı olanakları şu sözlerle anlattı;

"EŞİNİZE ENTARİ ALABİLECEKSİNİZ"

"Bu Hilal Kart ile evinizden çıkarken evlatlarınıza soracaksınız, ' yavrularım birşey istiyor musunuz?' diye... Ne diyorlarsa, 'Merak etmeyin akşam gelirken getireceğim' diyeceksiniz. Eşinize soracaksınız, 'Evin bir ihtiyacı var mı?' diye... O da mutfakta olması gerekenleri sayacak... Yağıydı, bulgurdu, pirinçti, makarnaydı... Sonra döneceksin, 'E senin bir isteğin var mı?'... O da sıkıla bıkıla yokluk içerisinde, 'Bana da bir entari getirirsen iyi olur' derse... Merak etme hanım diyeceksin... Çarşıa çıkacaksın, esnaf kardeşlerini ziyaret edeceksin, çocuklar, eş ne diyorsa alacaksın, Hilal kartı esnaf kardeşinize vereceksin. O da Hilal karttan ne kadar harcama yapmışsan bedelini alacak. Dolayısıyla Hilal kart, yoksul için bir aş, esnaf kardeşim için de iş kaynağı olacak. Dolayısıyla hilal kart suya atılan bir daş (taş) gibi dalga dalga toplumu kucaklayacak..."

PÜSKEVİT DEMİŞTİ VE...

Bahçeli'nin bu sözleri 'püskevit' açıklamasını akıllara getirdi. Bahçeli daha önce de, Yozgat'ta yaptığı seçim mitinginde, "Reklamlarda çocuklar ellerinde çikolatalarla şakalaşıyor. Onları izleyen çocuklar anne babalarına soruyor; Anne bana niye çikolata almıyorsunuz? Baba bana niye püskevit almıyorsunuz?" diye konuşunca MHP liderinin bu sözleri sanal alemde paylaşım rekoru kırarak hem karikatürlere hem video görüntülerine konu olmuştu.

Hatta video görüntüsünün altına müzik döşenerek hazırlanan remix video internette tıklanma rekoru kırdı.

İŞTE O ANLARIN VİDEOSU


SOSYAL CİNNET ARTIYOR

MHP Lideri Devlet Bahçeli ayrıca, partisinin Amasya'da düzenlediği mitingde, MHP projeleri hakkında bilgi verdi ve AK Parti hükümetini eleştirilerine devam etti.

Konuşmasında, yakın tarihimizde, kadına yönelik şiddete dikkat çeken Devlet Bahçeli, Türkiye'de aşayisizlik başını alıp gittiğini ve suç oranının artığını iddia ederek "Sosyal cinnet ile karşı karşıyayız. Bunlar, Türkiye'nin acı gerçekleri. TOKİ'nin yardımları ile omuzu düşük tavırlarla kimseye palavra atma sayın Başbakan. Buna dur diyemezsek, bu ülke huzur bulamaz. Bu çare 12 Haziran'da sizin önünüze çıkıyor. Oturun düşünün ve bir karar verin" dedi.

"AL PAKETİ VUR TOKADI"

"Devletin imkanlarını eline almış, Allah korkusu olmadan kullanıyorlar" diyerek AK Parti hükümetini eleştiren Bahçeli, "Evde ekmek yok. Birisi geliyor diyor ki, 'oyunu bize ver, seni de listeye yazarız'. Mahçup bir şekilde 'eh beni de yazın' diyor. Utanç içerisinde, 'ne yapalım bir de oy verelim' diyor. Hükümet buradan besleniyor. Bir kez daha sesleniyorum, bu paketin asıl sahibi sizsiniz. Bunlar devletin gelirleridir. Bunun kaynağında AK Parti'nin bir kuruş katkısı yok. Al paketi vur tokadı gittsin" diye konuştu.

Tarım ve emekliler ile ilgili projelerini de açıklayan Bahçeli, her dönem 13'üncü maaşla, kışın hazırlığını ve torunların ihtiyacına cevap verileceğini de kaydetti.