BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,11
ALTIN 2.518,82
HABER /  DÜNYA

Bağdatlılar infazı nasıl seyretti

Ülkeyi 24 yıl demir yumrukla yöneten Saddam'ın idamını Irak televizyonu yayınladı. Halk, infazı nasıl izledi...

Abone ol

Irak'ın devrik diktatörü Saddam Hüseyin'in bu sabah idam edilmesi ülkede farklı tepkilere yolaçtı. Basra ve Kuzey Irak'ta halk infazı sevinçle karşılarken sünnilerin yoğunlukta olduğu yerleşim birimlerinde sessizlik hakimdi.

Irak televizyonunun yayınladığı infaz görüntüleri ise ilgiyle izlendi. Bağdat'ta ekranın karşısına geçen bazı izleyicilerin sevinçlerini gizleyemediği görüldü.

Devrik Irak Lideri Saddam Hüseyin'in idam edilmesini Basra halkı, sevinç gösterileriyle karşıladı.

Kurban Bayramı'nın başladığı Irak'ta Saddam Hüseyin'in idam edilmesi ikinci bayram olarak gören Basralılar, kararın bu kadar çabuk uygulanmasını memnuniyetle karşıladı. Haider Saleh adlı Iraklı, "Saddam'ın babamı ve amcamı öldürmesinin ardından ilk kez bu kadar mutluyum" derken Saed Halil, "Saddam'ın idamı böyle bir günde çok büyük ve güzel bir müjdedir" şeklinde konuştu.

Muhammed Firas isimli Basralı ise, "Saddam bize ait olan her şeyi ailelerimizi, sevdiklerimizi, mallarımızı kısacası aklınıza gelebilecek her şeyi bizden çalmıştı. Saddam'ın asılması benim için büyük bir mutluluk oldu" diye konuştu.
Furat Abdul Hadem de, "Saddam bir katildi ve benim amcamı da o öldürdü. Saddam çok adil bir şekilde yargılandı ve idam edildi. İdamından dolayı son derece sevinçliyim" dedi.