BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Bağ- Kur'lulara sağlık affı mı?

Meclis'e sunulan mini af paketiyle liseyi bitirip üniversiteyi kazanan yaklaşık 1,5 milyon öğrenci 120 günü aşmamak kaydıyla anne ve babalarının sağlık güvencesinden yararlanacak

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, bir çok kesime kolaylık getireceğini ifade ettiği tasarı da şunlar yer alıyor...

BAĞ-KUR'LUNUN SAĞLIK BORCU SİLİNECEK Mİ?

Tasarıyla Bağ-Kur'a borcu olduğu halde başkaları üzerinden sağlık hizmeti alanların borçları silinecek. Ancak bunun için, vatandaşların SGK ile süren davalarından vazgeçmeleri gerekecek. Bu kapsamda 400 bin Bağ-Kur'lu olduğu ifade ediliyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

Meclis'e sunulan mini af paketiyle liseyi bitirip üniversiteyi kazanan yaklaşık 1,5 milyon öğrenci 120 günü aşmamak kaydıyla anne ve babalarının sağlık güvencesinden yararlanacak. Tasarı, gazilere ücretsiz özel hastane, Bağ-Kur'lulara da borçtan kurtulma imkanı sunuyor. Bu uygulama sadece erkek öğrencileri kapsıyor.

GAZİLERİN SAĞLIK HARCAMALARI DEVLETTEN

Tasarıda yer alan başka bir maddeyle de terörle mücadele ya da emniyet ve asayişin sağlanmasına ilişkin görevleri sırasında malul kalanlar ile Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazisi olarak şeref aylığı alanlar, eşleri de dahil olmak üzere sevk zincirine tabi olmadan istediği özel hastaneden ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek. Bu kişilerin özel hastanelerdeki ilave sağlık harcamaları devlet tarafından karşılanacak.