BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
HABER /  DÜNYA

Öğretmenler eşofmanla derse girecek!

Öğretmenler bugün alışılmışın dışında bir kıyafetle derslere girecek. Derse eşofmanla girecek olan öğretmenler kılık kıyafet serbestisini protesto edecekler.

Abone ol

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, “12 Eylül cuntasının önde gelenlerinin, o dönem yaptıkları faşist darbeyi meşrulaştırmak için halkın masum dini duygularını pervasızca istismar ettikleri hatırlanacaktır. 1980 sonrasında eğitimde benimsenen Türk-İslam sentezi yaklaşımla, iktidarlar eğitim sistemini ve toplumsal yaşamı kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirmek istemiştir.” diye konuştu.

Kılık kıyafet serbestliği düzenlemesini kabul etmediklerini belirten Ünsal, “Eğitim-Sen olarak toplumdaki hiçbir demvokratik hak talebinin iktidar tarafından dikkate alınmadığı bu ortamda, öğrencilerimizi özgürleştirici demokratik bir eğitim ortamının oluşması mücadelesini verirken aynı zamanda toplumun tek tipleştirilmesine ve dinin alet edilmesine de sonuna kadar karşı çıkacağız. Eşit, özgür ve laik eğitimden ilkesel olarak asla taviz vermeyeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Dini istismar etme girişimlerine karşı sessiz kalmayacaklarını dile getiren Ünsal, “Eğitimin niteliksizleştirilmesine, bilim dışı ve anti-laik uygulamalara, itaatkar öğrenci, itaatkar öğretmen yaratılmasına karşı eğitim emekçileri olarak 5 Aralık’ta sivil itaatsizlikte bulunuyoruz ve işyerlerimize eşofmanlarımızla gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.