BIST 10.743
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.501,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Babuşçu'dan CHP'ye zehir zemberek sözler

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, CHP'deki afiş skandalıyla ilgili 'CHP bu skandalın üstünde oturamaz' dedi

Abone ol

AKP Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, CHP'nin başörtülü kadınları rahibeye benzeten afişleri üzerine CHP İstanbul İl Yönetimini istifaya çağırdı. Babuşçu, "CHP İstanbul İl Örgütü bu rezaletin üstünde oturamaz" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, başörtülü kadınları
rahibeye benzeten CHP'nin skandal afişiyle ilgili bir açıklama yaptı.

CHP'nin afişlerini 'edep dışı' olarak nitelendiren Babuşçu, afişlerdeki ifadeleri hakaret içeren talihsiz ifadeler olarak değerlendirdi:

"Yapılan iş o kadar çirkin ki, CHP yöneticileri de kendi
yaptıkları işi savunamamış, önce inkâr yoluna gitmiş, daha sonra da
afişleri asanın CHP'li Avcılar Belediyesi olduğu anlaşılmıştır. CHP yöneticilerine soruyorum: Siz ki Evet diyeceğini söyleyen herhangi bir CHP'liyi açıklama yaptığına pişman edip derhal siyasi linçe tabi tutuyor, partiden ihraç ediyorsunuz. Peki, milletimize yapılan bu büyük hakaret ve saygısızlığın sorumlularına ne yapacaksınız?"

Meselenin üzerine mi yatacaksınız?

CHP'lileer "Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci bu rezaleti tek başına mı işledi?" sorusuyla seslenen Babuşçu, olayın bir kaç alt düzey görevlinin üzerine yıkıldığını söyledi

"O afişten hem İstanbul İl Yönetimi'nin hem de Avcılar İlçe
yönetiminin haberi vardı. Her şey onların bilgisi dahilinde oldu. İstanbul'da böyle bir rezaletin sergilenmesi karşısında CHP İl
Başkanlığı hala hiçbir sorumluluk üstlenmeyecek mi? Millete yapılmış
bu büyük hakaret ve saygısızlık karşısında "gereğini yapan" bir CHP
yöneticisi çıkmayacak mı? Aski halde, bu milletin çiğnenmiş onur ve haysiyetinin, herhangi bir CHP'linin referandumda evet diyeceğine dair siyasi kanaat açıklaması kadar bile bir değeri ve önemi yok mudur? "


Önder Sav'a da birşey yapılmadı

Babuşçu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın daha önce HZ. Muhammed'e yönelik sözlerinin ardından partinin hiçbir yaptırımda bulunmadığını anımsattı:

"Maalesef CHP inanç değerlerimizi istiskale kalkmayı çirkin bir siyasi
alışkanlık haline getirmiştir. Şunu açıkça ifade ediyorum; CHP'nin üst düzey yönetimi milletimize ve inançlarımıza karşı bu saygısızlık ve hakareti yapanlara için ister gereğini yapsın, ister yapmasın, milletimiz bu yapılanları unutmayacak ve bunun siyasi bedelini sandıkta ödetecektir."